20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Sahte belge çetesine darbe

Antalya'da mali polis, bankalardan sahte belgelerle kredi çeken bir şebekeyi yakaladı. Şebeke üyelerinin, sahte farklı şirket evraklarıyla bankalardan çektikleri kredilerle lüks hayat içinde yaşadıkları belirlendi.

Antalya'da anne Ayşegül M. (40), kızı Cansu S. (21) ile Mustafa A. (33), Cansu S.'nin sevgilisinin liderliğini yaptığı bir dolandırıcılık şebekesi kurdu. Şebeke üyeleri ikametgah belgesi, vergi levhası, nüfus cüzdanları, SSK belgeleri olmak üzere tamamını sahte olarak hayali farklı şirketler kurdu.

Farklı şirket evraklarıyla bankalardan şu ana kadar 200 bin YTL üzerinde kredi çeken dolandırıcılık şebekesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin yaptığı operasyonla özel bir bankadan 100 bin YTL'lik kredi çekerken yakalandı.

Baskında Cansu S., annesi Ayşegül M. ile suç ortakları Mustafa A. polis tarafından gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramada birçok sahte belge bulundu. Zanlılar bugün polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Şebeke liderinin sevgilisine lüks bir araba aldığı, şebeke üyelerinin bankalardan çektiği kredilerle lüks hayat içerisinde yaşadıkları ortaya çıktı. Şebeke lideri Cansu S.'nin sevgilisi polis tarafından aranıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?