26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte çağrı merkezi vurgunu

İstanbul’da bankamatiklere yerleştirdikleri, içinde cep telefonu bulunan ‘çağrı merkezi’ görünümlü telefonla binlerce liralık hırsızlık yapan 3 kişi yakalandı

İstanbul polisine bağlı “Güven” timleri, müthiş bir dolandırıcılık çetesini ortaya çıkardı. Şebekenin içine cep telefonu yerleştirdikleri “çağrı merkezi” görünümdeki bir telefonu çift taraflı bantla ATM makinelerinin yanına yapıştırdıkları daha sonra makineye kartların sıkışmasını sağlayan bir düzenek yerleştirdikleri öğrenildi.
Özellikle Bostancı ve Erenköy’deki ATM makinelerini tercih eden zanlıların para çekmek için gelen mağdurların kartlarının makine içine sıkışmasını sağladıkları öğrenildi.

Çete üyelerinden birinin kartın sıkışmasının ardından sözde yardımcı olmak için mağdur kişinin yanına yaklaştığı, yardım için üzerinde bankanın amblemlerinin bulunduğu telefonu gösterip “Çağrı merkezini arayın” diyerek yönlendiği öğrenildi. Bu sırada yakındaki bir otomobilde bekleyen Nurhan B.’nin (28) açık beklediği telefonda ahizeyi kaldırıp bankanın çağrı merkeziyle konuştuğunu sanan mağdurun kart bilgilerini öğrendiği ortaya çıktı.

Mağdurun şifresini öğrendikten sonra “Şimdi bankadan ayrılın. Yeni kartınız adresinize gönderilecek” diyen dolandırıcıların kurbanlarının ayrılmasının ardından kartı yerinden çıkarıp, şifresini kullanarak harcama yaptıkları belirlendi. 38 olaydan sorumlu tutulan zanlılar paralarını çaldıkları 10 kişi tarafından teşhis edildi.

 Düzeneği elektronik mezunu hazırlamış
Poliste sorgulanan zanlılardan Oğuz Ç.’nin (32) 11 Aralık 2009 tarihinde Ankara’nın Ayaş Cezaevi’nden firar ettiği ve polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Oğuz Ç.’nin sahtecilik ve sahte evrak hazırlamak suçlarından 12 yıl hapis cezasını çektiği öğrenildi. Şebeke üyelerinden Hakan B.’nin (32) ise daha önce 15 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Şebekenin kadın üyesi Nurhan B.’nin ise Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü mezunu olduğu ve cep telefonlu düzeneği hazırladığı iddia edildi.

Ali Aksoyer - DHA - Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 20:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?