28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Sahte rakı davasında 3 tahliye

Bayrampaşa'daki bir otoparkta ürettikleri sahte rakıları piyasaya sürerek 5 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddia edilen 18 kişinin yargılandığı davada, 3 tutuklu sanık tahliye oldu.

Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Cihan Tüfekçi, Cengiz Ufluer ve Ercüment İnan katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıkların avukatları, tahliye taleplerinde bulundu.

Tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak Tüfekçi, Ufluer ve İnan'ın tahliyelerine karar veren mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Kurumundan dönüşünün beklenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların ”halkın içeceğine zehir katarak hayatını tehlikeye düşürmek ve ölüme neden olmak”, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve yönetmek” ile “cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle yardım ve yataklık etmek” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Bu suçlardan dolayı Avni Kaptan, Cengiz Ufluer, Ertan Şabudak, Uğur Gökkul, Bekir Çığcı, Aşkın Gökkul, Cihan Tüfekçi, Ercüment İnan, Atilla Bayramoğlu, Ömer Lütfi Karal ve Turgay Kaya'nın müebbet ağır hapis cezasına çarptırılmaları istenen iddianamede, Hasan Altındal, Mesut Simsar, Mehmet Simsar, Fikret Tunç, Arda Akgüllü, müşteki-sanıklar Birol Palahan ve Kadir Şen'in de 6 ay ile 1'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.
aa
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 15:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?