28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Sahte rakı için 3 bakanlığa tazminat davası açıldı

Gaziosmanpaşa`da içtikleri sahte rakı nedeniyle çeşitli sağlık sorunları yaşayan 5 kişi, kusurlu olduğunu düşündükleri İçişleri, Sağlık ve Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının tazminat taleplerini reddetmesi üzerine, İstanbul İdare Mahkemesi`nde toplam 250 bin YTL tutarında maddi ve manevi tazminat istemiyle davalar açtı.

Gaziosmanpaşa`daki bir restoranda içtikleri sahte rakıda bulunan metil alkolden zehirlenen Arif Kaya, Bünyamin Yıldız, Mücahit Erman, Nevzat Ünal ve Şerif Uyanık`ın avukatı Hikmet Şenses`in, kusurlu olduğunu düşündükleri 3 bakanlıktan istediği tazminat reddedildi. Avukat Hikmet Şenses, bunun üzerine 5 müvekkili adına ayrı ayrı 3 bakanlık aleyhine İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi`ne tazminat davaları açtı.

Davalı idarelerce hizmetlerin işleyişinden dolayı ortaya çıkan zararın tazmini gerektiği ifade edilen dilekçelerde, toplam 50 bin YTL`si maddi ve 200 bin YTL`si de manevi olmak üzere toplam 250 bin YTL tazminatın yasal faiziyle birlikte davalı 3 bakanlıktan alınması istendi.

aa
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 12:04:43
Güncelleme :12 Ocak 2006 Perşembe 12:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?