20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Sakarya vali yardımcısı tutuklandı

Sakarya'da düzenlenen operasyonda şeker fabrikası ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Sakarya Vali Yardımcısı ve diğer şüphelilerden 26'sı savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Mahkeme tarafından yapılan sorgulamaların ardından 17 şüpheli tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında Vali Yardımcısı Nuri Ballı da bulunuyor.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin, organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Sakarya Vali Yardımcısı Nuri Ballı ile bürokrat, siyasetçi, işadamı ve emekli polislerin de bulunduğu 31 kişi, sabah saatlerinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

Adapazarı Şeker Fabrikası'na ait 95 dönümlük arazinin satışına yönelik başlatılan soruşturmada Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından sorgulanan şüphelilerden 5'i serbest bırakılmış, 26 şüphelinin sorguları ise gece yarısına kadar devam etmişti. Nöbetçi Mahkeme, Vali Yardımcısı Nuri Ballı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin, "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak", "dolandırıcılık", "ihaleye fesat karıştırmak", "görevi kötüye kullanmak", "silahla yaralamak ve yaralamaya azmettirmek" gibi çeşitli suçlardan tutuklanmasına karar verdi. Zanlılar, bunun üzerine cezaevine gönderildi. Mahkemedeki sorguları tamamlanan diğer 9 kişi ise serbest bırakıldı.

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 03:36:02
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 04:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?