28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Sakka: Türk şoförleri Zerkavi öldürttü

İstanbul’daki intihar saldırılarını organize ettiği iddiasıyla ömür boyu hapsi istenen Suriyeli terörist Luai Sakka, Türk kamyon şoförleri Murat Yüce ve Durmuş Kumdereli’nin Zerkavi’nin emriyle öldürüldüğünü söyledi. 

Sakka, 11 Eylül saldırılarına katılan iki kişiyi, Türkiye üzerinden Afganistan’a gönderdiğini de belirtti.
Resmi olarak ifade vermeyi reddeden Suriyeli terörist Luai Sakka, Terörle Mücadele Şubesi görevlilerine çok önemli bilgiler verdi.

Sakka’nın verdiği bilgiler arasında, Türk kamyon şoförleri Murat Yüce ve Durmuş Kumdereli’nin 2004 yılında Irak’ta öldürülmesinin ayrıntıları da var.

Sakka’nın ifadesinde şu bilgiler yer alıyor: “Türk kamyon şoförü Murat Yüce’yi Felluce’de boş bir evde üç dört gün boyunca sorguladık. Habip Aktaş ve diğer Türkler de sorguya katıldılar. Murat Yüce, Amerikan askeri üssünde askeri araçların temizlik işlerini yaptığını itiraf etti. Bilgileri Zerkavi’ye yazdım. Ölüm kararını o verdi. Ben, sadece infazı gerçekleştirmesi için İbrahim El Mısri’yi seçtim. Amerikalılara mal getiren Durmuş Kumdereli de öldürülürken ordaydım. Felluce’deki emirliğim sırasında yaklaşık 150 kişi infaz edildi”.

Polise 11 eylül saldırılarına katılan iki kişiyi, Türkiye üzerinden Afganistan’a gönderdiğini öne süren Luaı Sakka, daha sonra 3 kişiyi daha Ladin’e gönderdiğini belirtti.

Irak’taki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Suriyeli terörist, Irak’taki direnişi yöneten El Kaide liderlerinden Zerkavi’yi, İran’da iki kez cezaevinden çıkarttığını da öne sürdü.

Zerkavi’nin de daha önce kendisini cezaevinden kurtardığını söyleyen Sakka, Türkiye’de 2 yıldan fazla cezaevinde kalmayacağını, haber vermesinin yeterli olduğunu ancak mahkeme sürecini beklediğini savundu.

Amerikan askerlerince operasyon düzenlendiğinde işçi elbiseleri giyerek Felluce’den çıktığını anlatan Sakka, Zerkavi’nin Irak’ta çok sık yer değiştirdiğini ve 3 ayda bir Ladin ile irtibat kurduğunu da söyledi..

Adana’daki İncirlik Üssü’nün her zaman hedefte olduğunu belirten Luaı Sakka, El Kaide’nin üsse Kattuşa roketleriyle eylem yapabileceğini öne sürdü. Sakka, El Kaide’nin bir Balkan ülkesinde eylem yapacağını da iddia etti.

NTV
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 12:12:02
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 19:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?