22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Samsun'da yıkım gerginliği

Samsun'da, 19 Mayıs Bulvarı üzerinde bulunan ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan 15 dükkandan 8'inin yıkılması için tahliye edilmesine karşı çıkan 4 esnaf, polise direnince gözaltına alındı.

Samsun'da 19 Mayıs Bulvarı üzerinde bulunan ve 2005 yılında beri tahliye kararı bulunan Millik Emlak Müdürlüğü'ne ait 15 adet iş yerinden 8'inin tahliyesi gergin başladı. Valilik İl İdare Kurulu kararı ile başlatılan tahliye işlemine esnaflar direndi. Tahliye işlemleri nedeniyle 19 Mayıs Bulvarı trafiğe kapatılırken, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de yıkılacak dükkanların etrafından geniş güvenlik önlemi aldı.

Esnaf, tahliye memurlarının dükkanlarına girmesini engellemek için iş yerlerinin kapılarını kilitledi. Kapıların zorla açılmasına direnen esnaf ile polis arasında gerginlik yaşandı.

10 numaralı iş yerinin sahibi 2 çocuk babası Hamit Yıldırım (30), dükkanların çatısına çıkarak, iş yerinin tahliye edilmesi halinde elindeki benzinle kendini yakacağını söyledi. Yaklaşık 30 dakika çatıdan inmeyen Hamit Yıldırım, Emniyet Müdür Yardımcısı Ünal Uysal tarafından ikna edilerek çatıdan indirildi. Yıldırım, ifadesi alınmak üzere gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

5 numaralı iş yerinin tahliyesi esnasında ise dükkan sahibi Mahir, oğlu Volkan ve kardeşi Kerim Batur, bir süre polis ekipleri ile sözlü tartıştı. İş yerlerinin kapısını açmak istemeyen Mahir, oğlu Volkan ve kardeşi Kerim Batur, daha sonra polis tarafından gözaltına alınırken, polisle iş yerleri sahipleri arasında yaşanan arbedede Kerim Batur'un kolu çıktı. Olay yerine gelen 112 Ambulans Servisi ekipleri, Kerim Batur'un çıkan kolunu yerine oturttu. Tedavisi tamamlanan Kerim Batur, polis tarafından tekrar gözaltına alındı.

Tahliye işlemleri devam ederken iş yeri sahipleri, mahkeme kararı olmadan kanunsuz tahliye işlemi yapıldığını iddia etti. Mahkemesi devam eden 7 adet iş yerinin de mahkeme kararı çıktıktan sonra yıkılacağı belirtildi.

İş yerlerinin yıkılması ile boş kalacak arazinin bir kısmının öğretmenevine, diğer kısmının da Mithat Paşa Lisesi'ne verileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 17:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?