18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Şanlıurfa'da polise taciz ateşi!

Şanlıurfa'da devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Saldırıda yaralanan olmazken, terörle mücadele ve Özel Harekat Polisi bir eve aksiyon filmlerini aratmayacak şekilde bir operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Topdağı Mahallesi 2697. Sokak üzerinde devriye gezen sivil polis aracına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahla taciz ateşi açıldı. Taciz ateşine uğrayan ekipler durumu hemen polis telsizinden merkeze bildirildi. Daha sonra olay yerine çok sayıda polis gönderildi. Bir kişinin kaçtığını belirleyen polis kovalamaca sonunda kaçan kişilerin izlerini kaybetti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, operasyona karşı polis memurlarına telsizden anons geçti. Sabri Durmuşlar, "Önce kendi güvenliğinizi alın. Bölgede çok sayıda sivil polis bulunuyor. Ateş edeceğiniz zaman dikkatli olun" talimatını verdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü merkez telsizinden olay yerine Terörle Mücadele ekipleri ve Asayiş ekipleri gönderildi. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda olay yerinden bir kişinin daha kaçtığı anons edildi. Mahallenin bütün giriş ve çıkışlarında polis görev aldı. Yaklaşık 70 polisin görev aldğı iki mahallede operasyon başlatıldı. Saat 00.00 sıralarında başlayan operasyon saat 01.30'a kadar sürdü. Bir kişinin Hacıbayram Mahallesine kaçtığı ihbarı üzerine polis bu kez söz konusu mahalleye intikal etti. Şahsın Hacıbayram Mahallesi 3370 nolu sokakta bir eve girdiği ihbarından sonra olay yerine Terörle Mücadele ekipleri ile Özel Harekat Polisi gönderildi. Polisler damlarda uzun namlulu silahlarla görev alırken, Terörle Mücadele ekipleri ise sokakları tuttu. Aksiyon filmlerini aratmayacak şekilde bir eve düzenlenen operasyonda içeride bulunan bir kişi ekipler tarafından gözaltına alındı.

Bu arada, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile Emniyet Müdür Yardımcıları taciz ateşinin açıldığı yere giderek bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?