19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sarışını gönder çocuklara lazım

Sicili bozuk işadamlarına 15-30 bin YTL karşılığı usulsüz silah ruhsatı alan çeteye yönelik iddianamede, inanılmaz detaylar var.

Savcılığın, ’devlet gibi yapılanmış’ dediği, vali koruması polis bile bulunduran çetede polislere ’maaş gibi’ rüşvet ödeniyor, polisler çete liderinden ’sarışını gönder’ diye ilginç isteklerde bulunuyor.

ARALARINDA Ankara Valiliği’nde makam koruma görevlisi olan bir polisin de bulunduğu 61 kişi hakkında, ’sicili bozuk işadamlarına sahte belgelerle silah ruhsatı temin ettikleri" gerekçesiyle dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa, 12 polis, 15 memur ve ünlü işadamlarının da aralarında bulunduğu, yedisi tutuklu 61 sanık için, ’Örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet almak-vermek, sahtecilik’ suçlarından 5-50 yıl arasında değişen oranda hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Aralarında polis memurları, sağlık görevlileri ve işadamlarının bulunduğu toplam 22 kişi hakkındaki soruşturma devam ediyor.

DEVLET GİBİ YAPILANMA Savcı Kısa, 145 sayfalık iddianamesinde, şu çarpıcı bilgilere yer alıyor: Mafya, devlet gibi yapılanarak, rüşvet karşılığı her kurumdan kendilerine görevli edinmiş. Sicil müdürlüğünden, sicili bozuk kişilere ’temiz’ belgesi çıkartılmasını sağlayan çete, karakollarda görevli bazı polislere sahte tutanaklar tutturup hastanelerdeki elamanları sayesinde sağlık raporları aldırmış. Valilik de görevli elemanları ruhsatları takip ettirerek hızlandırmış, emniyet müdürlüğündeki görevlileri ruhsatları hazırlatıp verilmesini temin etmiş.

MAAŞ TIKIR-TIKIR ALIYORSUN Savcılık iddianemesinde, rüşvet karşılığı sicili bozuk kişilere sahte tutanak düzenleyen polis memuru Haydar S. ile çete lideri Yakup Ç. arasında geçen telefon görüşmeleri de yer alıyor. Bir görüşmede Yakup Ç., polis memuru Haydar S.’ye, "Her ay maaşını tıkır-tıkır alıyorsun. Bizim için iş yapacaksın?" diyerek sahte belge düzenlemesi konusunda azarlıyor. Polis memuru Haydar S.’de Yakup Ç.’ye, "Sarışın gönder, çocuklara lazım" diyerek rüşvet istiyor.

30 bin YTL’yi bastır, silah ruhsatını al

ÇETENİN, 15-30 bin YTL karşılığında sahte belgelerle Emniyet Müdürlüğü’nden silah ruhsatı çıkardığı 25 kişi arasında, ünlü işadamı Ufuk Hattat ile Mehmet Galip Ensarioğlu da bulunuyor. ’Karşılıksız çek vermek’ suçundan üç sabıkası bulunan Hattat ile Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nce 1 yıl 8 ay ağır hapis cezasına mahkûm edilen ve Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nce 3167 sayılı kanuna muhalefet suçundan ağır para cezasına çarptırılan Ensarioğlu, bu suçları nedeniyle yasal olarak silah ruhsatı çıkaramıyor.

İşte çetenin yapılanması

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa, çete yapılanmasını şöyle özetledi:

Sabıka kayıtlarının temini için: Adli Sicil Genel Müdürlüğü’nde görevli Ahmet M.Y., Yaşar B. Ali Ş. isimli memurlar.

Vergi yoklama tutanaklarının temini için: Başkent Vergi Dairesi’nde yoklama memurları olan Nejat G., Ergün T., Dilaver G., muhasebeci Mahmut T., Barış Ö.

Sağlık Kurulu Raporları için: Ankara Numune Hastanesi’nde görevli, Bahri Y., Ankara Hastanesi’nde görevli Ferudun K.

Mahalli kolluk tutanakları için: Polis memurları, Haydar S., Tamer Ö., Alparlan D., Ahmet K., Haydar S., Burçak M.A., Sahure A.

Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şubesinde sahte belgelerle silah ruhsatının düzenlenmesi için: Şubede görevli polis memurları Salih S.A., Mevlüt D., Asayiş Şube Güvenlik Bilgi Toplama Büro Amirliği’nde polis memuru Nuri Ö.

Silah ruhsatlarının Valilik imzasından çabuk çıkması ve aşamalarının takibi için: Ankara Valiliği koruma bölümünde çalışan polis memuru Mesut G.

Nurettin KURT/ Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 15:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muratdemir IP: 85.105.109.xxx Tarih : 29.04.2008 11:22:40

BUNLAR DEVLET MEMURUMU. VATAN HAİNİMİ.HER KESİMİN VE HER,T.C.VATANDAŞININ BUNU ÇOK İYİ DÜŞÜNMESİ LAZIM.PARA KARŞILIĞINDA VEYA ÇIKARLARI İÇİN BU İŞLERİ YAPANLAR,YARIN BU ÜLKEYİDE SATARLAR.ÜLKENİN HUZURUNUDA BOZARLAR.YETER ARTIK ŞEHİT CENAZELERİ VE YIKILAN YUVALAR VE DAGILAN AİLELER?????????. ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ. BUNLAR BU İŞLERİ YAPABİLSİN DİYEMİ CANLARINI FEDA ETTİLER.İLGİLİLERE DUYRULUR.