19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Saunacı' polislere soruşturma

Ankara Emniyet Müdürlüğü, ‘Küre operasyonu’nda adı geçen üç rütbeli polisle ilgili idari soruşturma başlattı. Operasyonda yakalanan eski başkomiserin görevdeyken de çetelere ‘köstebek’lik yaptığı için polislikten atıldığı ortaya çıktı. 

‘Küre Operasyonu’nda ortaya çıkan bulgular, yeni soruşturmaların da yolunu açtı. Masaj salonunun sahibi Zeliha Tüfekçi’nin hakimlikteki ifadesinde, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli üç polis şefinin salonuna gidip geldiği, kendilerini rahat bırakmaları için bazı polislere rüşvet verdiği iddiaları incelemeye alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, iddialarla ilgili idari soruşturma başlattı.

Operasyon kapsamında tutuklanan Tamer Topsakal’ın da, çetelere bilgi sızdırdığı için başkomiserlikten atıldığı ortaya çıktı. Eski başkomiser Topsakal’ın, 2004 yılına kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nda görev yaptığı; Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca yürütülen bazı çete operasyonlarında, çete üyelerine bilgi sızdırdığına ilişkin kanıtlar bulununca meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Polis bir yandan da operasyon sırasında elde edilen bazı bilgi ve dökümanların çete elemanlarının eline nasıl geçtiği sorusunun yanıtını arıyor. Bu kapsamda, Özel Kuvvetler Komutanlığı eğitim CD’leriyle, büyük alışveriş merkezlerine ait krokiler üzerinde duruluyor.

NTV
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 19:44:57
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 19:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?