15
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Saunada fuhuşa 10 yıl hapis istemi

Samsun'da, bir saunada resmiyette 15 yaşında olan kıza fuhuş yaptırdığı iddiasıyla yargılanan iş yeri sahibinin 4 ile 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

23 Mart 2007 tarihinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekiplerine gelen ihbarda Çiftlik Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir saunada fuhuş yapıldığı bildirildi. Ahlak polisi söz konusu saunayı uzaktan gözetlemeye başladı. Saat 22.00 sıralarında saunadan çıkan Kasım A., otomobile binerken kendisine ile görüşen ahlak polisine saunada resmiyette 15 yaşında olan R.K. ile cinsel ilişkiye girdiğini, ilişki karşılığı R.K.'ya 50 YTL ve sauna ücreti olarak da 50 YTL ödediğini belirtti.

İş yerinden yapılan aramada sauna ve masaj odasında çöp kutusu içerisinde atık peçeteler ve kullanılmış prezervatif bulundu. Mağdure R.K., Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve avukat ve psikolog huzurunda verdiği ifadesinde iş yeri sahibi Faruk K.'nın telefonla çağırması üzerine söz konusu saunaya gittiğini, isteyen müşterilerle ilişkiye girdiğini, olay günü de iki müşteri ile cinsel ilişkiye girdiğine söyledi. Kasım A. da verdiği ifadelerinde ter atmak için saunaya gittiğini, daha önceden saunada bayanla ilişkiye girildiğini duyduğunu, gittiğinde Faruk K.'nın (45) masaj isteyip istemediğini sorduğunu, istediğini söylemesi üzerine R.K. adlı bayanın geldiğini, kendisini tahrik ettiğini ve daha sonrada para karşılığı ilişkiye girmeyi teklif ettiğini, bu teklifi kabul ederek cinsel ilişkiye girdiğini, karşılığında para ödediğini ifade etti.

Olayla ilgili gözaltına alınan ve tutuklandıktan sonra bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sauna sahibi Faruk K., kız ile ilişkiye giren Kasım A. ile fuhuş yaptırmaya yardım ettikleri iddia edilen Salim K. ile Zülbiye T.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Faruk K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen R.K.'nın 6. İhtisas Dairesi tarafından yapılan radyolojik tetkiklerde olay tarihinde yaşının 15 değil, 17 olduğunu belirledi. Duruşmaya çağrılan nüfus görevlisi huzurunda mahkeme heyeti resmiyette 1992 doğumlu olan R.K.'nın 1990 doğumlu olduğuna karar vererek yaşını büyüttü. Savcı, toplanan delillere doğrultusunda dava ile ilgili mütalaasını açıklayarak, fuhuş yaptırmaya yardım ettikleri iddia edilen Salim K. ile Zülbiye T. hakkında suça karıştıkları için mahkumiyete yetecek kadar delil olmadığına ve kız ile ilişkiye giren Kasım A.'nın gerek kızın yaşının 17 olması gerek ise şikayetçi olmaması üzerine hakkında açılan davanın düşürülmesine karar verdi.

Ancak savcı, sauna sahibi Faruk K.'nın fuhuş yaptırmak suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 227/1 Maddesi gereğinde 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatlarının savunma yapmak için süre istemeleri üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 16:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?