19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Savcı Öz'e 100 milyarlık dava

Ulusal Kanal'ın avukatı Mehmet Aytekin, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında 100 milyarlık tazminat davası açılması amacıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe verdi.

Dilekçede, "Ulusal Kanal televizyonunun halktan gördüğü destek ve ilgi oranında izlenen ve bu sayede aldığı reklamlarla yayın hayatını sürdürmeye çalışan bir yayın kuruluşu" olduğu belirtildi ve davalı savcı Öz'ün beyanlarıyla şirketin büyük ölçüde maddi ve manevi zarara uğratıldığı iddia edildi.

Dilekçede, "Ergenekon soruşturmalarının merkezinde Ulusal Kanal ve İşçi Partisi var. Davalı Savcı Zekeriya Öz'ün açıklamasıyla milyonlarca izleyici Ulusal Kanal'ın Ergenekon adı verilen örgütün merkezinde olduğuna inandırılmaya çalışılmıştır. Soruşturma gizlidir. Ayrıca yayın yasağı da vardır. Mahkemenin kararı olmadan hiç kimsenin suçluluğuna hükmedilemez. Soruşturmayı yürüten Davalı savcı Zekeriya Öz, şüphelilerin leh ve aleyhlerindeki delilleri toplamakla yükümlüdür. Bir takım kişi ve kuruluşların suç odağı olduğu yönünde açıklama yapamaz. Yaparsa suç işler" denildi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunuyor.

AA-CNN
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 21:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?