25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Savcıdan şok eden karar!

Laleli esnafına ait 1 milyon 200 bin ABD Dolarını iki kuryeyi kaçırarak gasp ettikleri ileri sürülen 2'si polis 23 kişi gözaltına alınmıştı. Şebekenin elebaşının yardımcısı Murat Konuş, emniyete getirildikten sonra nezarethaneye konulacağı sırada yere yığıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Konuyla ilgili inceleme başlatan savcılık, bugün ifadesini aldığı, 1'i komiser 3 polisi işkence iddiasıyla tutukladı. 3 polisi de tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

Şüpheli polisler savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Gasp Büro Amirliği'nde görevli komiser Oktay Kapsız mahkemedeki ifadesinde, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kamera görüntülerinin savcılıkta ayrıntılı olarak incelenmediği kanaatinde olduğunu belirten Oktay Kapsız, bu nedenle böyle bir iddiada bulunulduğunu söyledi. Gasp olayı ile ilgili olarak gözaltına aldıkları eski polis memuru Cemil B.'nin aralarında husumet bulunması nedeniyle kendilerine iftira attığını öne süren Oktay Kapsız, Cemil B.'nin cezaevine götürülürken böyle bir iddiada bulunacağını söylediğini, bunun üzerine kendisini cezaevine götüren ekibin de bunu tutanağa yazdığını ifade etti.

KAFASINI DUVARLARA VURUYORDU

Şüpheliler hakkında teknik takip yapılması nedeniyle işkence yapılmasına gerek olmadığını ifade eden Oktay Kapsız, kendilerini itham eden Cemil B.'nin öldürüleceği yolunda konuşmaların tespit edilmesi üzerine operasyonu erkene almak zorunda kaldıklarını söyledi. 2 ay bekleyip maddi delillere ulaştıktan sonra operasyonun yapıldığını belirten Oktay Kapsız, gözaltına alınan Murat Konuş'u koridorda kafasını duvarlara vururken ve yumruklarken görünce yanına gelip sakinleştirmek için sandalyeye oturttuğunu söyledi. Oktay Kapsız, Konuş'u sakinleştirdikten sonra kendisine zarar vermemesi için yanına bir polis memurunu bıraktıktan sonra, oradan ayrıldığını belirtti.

Yaklaşık yarım saat sonra polis memuru Murat Ertürk'ün gelerek Murat Konuş'un fenalaştığını söylemesi üzerine yanına gittiğini ifade eden Oktay Kapsız, şahsı bir battaniyeye koyarak hastaneye sevkini sağladığını anlattı. Kapsız, Murat Konuş'un kendi kendisine zarar verdiğini, Gasp Büro'da görevli hiçbir polisin kendisine dokunmadığını öne sürdü.

Diğer polis memurlarının da Komiser Kapsız'un ifadesine benzer ifade verdiği, atılı suçu reddettikleri, şahsın kendiliğinden fenalaştığı ve hayatını kaybettiğini öne sürdükleri öğrenildi.

Savunmaların ardından mahkeme, müsnet suçun delillerinin sabit olduğuna hükmederek şüpheliler Komiser Oktay Kapsız ve polis memurları Ramazan Adıgüzel ve Abdülcelil Karadağ'ın işkence nedeniyle ölüme sebep olma suçundan tutuklanmasına karar verdi. Diğer polis memurları Yalçın Beşikçi, Osman Ülker ve Gürbüz Kurnaz ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Gözaltındayken hayatını kaybeden Murak Konuş hakkında Adli Tıp'ta hazırlanan otopsi raporunda ölüm nedeni olarak "beyin kanaması" ifadesi yer alıyor.
 

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 21:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?