16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Şebeke liderleri polis çıktı!

Pakistan uyruklu 25 mülteciyi Edirne üzerinden Avrupa göndermek isteyen şebekenin liderleri polis çıktı.

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli oldukları öğrenilen Mehmet Turan G. ile Çetin A. meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

İçinde yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu bir kamyoneti izlemeye alan Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de aracı durdurarak operasyon düzenlemiş, aramalarda yabancı uyruklu 25 mülteci gözaltına alınmıştı. Pakistan uyruklu oldukları anlaşılan şahısların Edirne üzerinden Avrupa'ya gönderilmek istendiği tespit edilmişti.

Operasyonda gözaltına alınan kamyon sürücüsünün ifadeleri üzerine derinleştirilen soruşturmada, şebekenin 2 polis memuru tarafından yönetildiği belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polislerden Mehmet Turan G. ile Çetin A.'yı gözaltına aldı.

Meslektaşları tarafından gözaltına alınan polis memurları, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Susma haklarını kullanan polis memurları, işlemlerinin ardından kamyon sürücü ile birlikte Büyükçekmece Adliyesi'ne gönderildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonda yakalanan 25 Pakistanlı mülteci ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün Kumkapı'daki misafirhanesinde bekletiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 18:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?