27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Şehit polisin son görüntüleri

Şehit polisin son görüntüleri

ADANA'da, terör örgütü PKK'nın Siirt'in Eruh ile Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ilk silahlı eylemi düzenlemesinin 25'inci yıldönümü nedeniyle yapılan yasadışı gösteride bıçakla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Ferdi Özkan'ın saldırıya hedef olduğu son görüntüleri kameraya yansıdı. Olaydan önce bir göstericiyi gözaltına alıp, arkadaşlarına teslim ederken görülen Özkan'ın bıçaklanma anı da DHA kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında Dağlıoğlu Mahallesi 1'inci Sokak'ta meydana geldi. Karasu Kavşağı'nda saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, PKK'nın kanlı eylemlerine başlamasının yıldönümü nedeniyle yasadışı gösteri yapmaya başladı. Terör örgütü lehine slogan atıp, halay çeken grup, saat 21.00 sıralarında Dağlıoğlu Polis Merkezi önünde güvenlik önlemi alan polis ekiplerini taşlamaya başladı. Yola çöp konteynırlarıyla barikat kurup, molotof kokteyli atan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Yaklaşık 150 çevik kuvvet polisi, panzerle su sıkarak göstericileri dağıttı.

BIÇAKLAMA ANI KAMERALARDA

Ara sokaklara kaçarak 25-30 kişilik gruplar halinde yeniden toplanan göstericiler, tekrar polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis, saat 21.15 sıralarında Dağlıoğlu 1'inci Sokak'ta toplanan grubu dağıtmak için gaz bombası attı. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Duran Özgen ile makam şoförü 3 yıllık polis memuru Ferdi Özkan ve bir çevik kuvvet polisi, yolun kenarından koşarak göstericilere doğru yaklaşmaya başladı. Bu sırada geride kalan polisler gaz bombası atmayı sürdürürken, Ferdi Özkan kaçan bir göstericiyi yakalamak isterken karşı yöne geçti.

Müdür Duran Özgen ile diğer polis dönerken göstericilerle arada kalan Özkan arasında arbede çıktı. Sivil giyimli olan Özkan'ın yakalamak istediği yüzü kapalı kimliği belirsiz bir kişi, polis memuruna bıçakla saldırdı. Arkasında da ‘Öldürün bunu’ diye bağıran diğer göstericilerin tekmelediği Özkan, bıçakla yaralandı. DHA kamerasının kamera ile görüntülediği olayın ardından, göstericiler ara sokaklara dağıldı.

150 METRE KOŞTU, KANLAR İÇİNDE YERE YIĞILDI

Bu sırada, bombanın etkilediği sokaktaki gaz nedeniyle oluşan duman arasında bir kişi, göğsünü tutup, koşarak gelirken yere yığıldı ve tetiğini çekmeye gücü kalmayan tabancası elinden düştü. ‘Ambulans çağırın’ bağırışları üzerine yaralanan kişinin gösterici olduğunu sanan polis, müdahale için gittiğinde kanlar içinde yere düşen kişinin, aracında beklemeyip olayların içine dalan makam şöförü polis memuru Ferdi Özkan olduğunu belirledi. Bunun üzerine olay yerine ambulans çağrıldı. Arkadaşları kanlar içinde olan çevik kuvvet polisleri, gözyaşlarını tutamadı. Bir çevik polisi, “Ferdi ne olur kalk, kendine gel. Bir şey olmayacak sana” diyerek gözyaşı döktü. Özkan'ın yaralandıktan sonra yaklaşık 150 metre kadar yürüdüğü ve dayanamayarak yere düştüğü belirlendi. Silahı da elinden yere düşen ağır yaralı polis memuru Özkan, arkadaşlarının yardımıyla ambulansa bindirilerek, Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Özkan, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu arada şehit polis Özkan’ın, ilk müdahale sırasında Karasu Kavşağı’nda bir göstericiyi gözaltına alıp, arkadaşlarına teslim ettiği belirlendi. Bıçaklamadan yaklaşık 15 dakika önce yakaladığı göstericiyle birlikte yürüyen Özkan'ın son görüntüleri de, DHA tarafından görüntülendi.

Bekar olan polisin, annesi 48 yaşındaki Hatice Özkan ve bazı yakınları da olayı duyup, hastaneye koştu. Adana Valisi İlhan Atış, polis memuru Özkan’ın ilk görev yerinin Adana olduğunu, göstericilere müdahale sırasında yaralandığını ancak, kurtarılamayarak şehit olduğunu söyledi. Yapılan incelemede, Özkan’ın sol koltuk altına 4 bıçak darbesi aldığı ve kalbinin 3 santimetre kadar zedelendiği anlaşıldı.

300 POLİS BÖLGEYİ ABLUKA ALTINA ALDI

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Yaklaşık 300 polis, gün ağarırken olayın meydana geldiği Dağlıoğlu ve Gülbahçesi Mahallesi'nde şüpheli aradı. Uzun namlulu silah taşıyan polisler, şüphelinin saklanabileceği çevredeki bahçe, ev, işyeri ve tarlaları didik didik etti. Ayrıca, olay yeri inceleme şubesinde görevli 5 polis, olayın meydana geldiği sokağın bitişiğindeki mısır tarlasında suç aleti bıçağı aradı. 3 yıllık polis memurunun cenazesi, hastanedeki işlemlerinin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Adana’da, terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eyleminin yıldönümü nedeniyle yapılan yasadışı gösteride bıçaklanıp, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren polis memuru Ferdi Özkan’ın baba evine ateş düştü. Çocuklarının ölüm haberiyle yıkılan Özkan Ailesi, sinir krizleri geçirdi. Şehidin babası emekli polis memuru 51 yaşındaki Muhittin Özkan ile annesi 48 yaşındaki Hatice Özkan, oğullarının cenazesinin bulunduğu hastaneden ambulansla Belediye Evleri Mahallesi 84028 Sokak Yamen Sitesi A Blok 4’üncü kattaki evlerine götürüldü. Şehit evi, emniyet müdürlüğünde görevli birçok müdür, amir ile şehitin görev arkadaşları ve akrabalarının akınına uğradı.Anne Hatice Özkan, oğlunun ölümünün ardından sık sık baygınlık geçirdi. Eve gelen 112 Acil Servis ekipleri, anne Özkan’ı sakinleştirmeye çalıştı. Şehit polisin yakınları gözyaşlarına boğulurken, evin balkonu ve sitenin girişine itfaiye yardımıyla Türk bayrakları asıldı. Şehit polis Özkan’ı ‘gözü kara’ biri olarak niteleyen arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 10:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?