26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Selçuk davayı kazandı

Cumhuriyet gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, üç Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hakkında, ‘kişilik haklarına saldırıda bulundukları iddiasıyla açtığı davayı kazandı. Mahkemenin kınama kararı aldığı üç savcı hakkında ilk mahkûmiyet kararı da çıktı.

Selçuk’un avukatları İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdikleri şikâyet dilekçesinde üç savcının ‘iddianamedeki bazı niteleme ve değerlendirmeler ile özel telefon görüşmelerine’ kendisini karalama ve küçük düşürme’ amacıyla yer verdiklerini iddia etmiş, tazminat talep etmemiş, kararın gazetelerde yayımlanmasını istemişti. Üç savcı hiçbir duruşmaya katılmadı. Yazılı yanıtlarında, görevlerini yerine getirdiklerini söylemekle yetindi. 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, şikâyeti yerinde buldu ve şu kararı verdi: “Davalılar tarafından düzenlenen iddianame davacı hakkında yapılan bazı niteleme ve değerlendirmelerle özel telefon görüşmelerindeki 3. kişiler hakkında yaptığı konuşmaların iddianamede yer almasının hukuka aykırılığının tespitine, yapılan bu tecavüzün kınanmasına...”

‘Kınama hangi yolla?’
Ancak mahkeme, kınamanın hangi yolla yapılacağını karara bağlamadı. İlhan Selçuk’un avukatı Fikret İlkiz, bunun gerekçeli kararda belirtilebileceğini söyledi. Bu ceza üç Ergenekon savcısı hakkında ilk mahkûmiyet kararı oldu.
 

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 11:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?