19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şemdinli Emniyeti de çete soruşturmasında

Astsubayların aracında keşif yapıldığı sırada kalabalığa Emniyet Müdürlüğü'nden de ateş açıldığı iddiası soruşturulmaya başlandı.

ŞEMDİNLİ'de 9 Kasım 2005'te Umut Kitabevi'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırı olayının astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz tarafından planlanarak gerçekleştirdiğini saptayan Van Başsavcılığı, Şemdinli Emniyeti'ni de mercek altına aldı.
Keşif sırasında kalabalığa ateş açarak bir kişinin ölümüne, dört kişinin de yaralanmasına neden olduğu belirtilen Uzman Çavuş Tanju Çavuş hakkındaki dosyayı, çete kapsamından çıkararak Hakkâri Başsavcılığı'na gönderen Van Başsavcılığı, kalabalığa ateş açan tek kişinin Çavuş olup olmadığını da araştırmaya başladı.
Başsavcılık, Çavuş hakkındaki görevsizlik kararında, Kaya ve İldeniz'in ilçeye 9 Kasım'da PKK'yla irtibatlandırdıkları Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz'ı öldürmek veya zarar vermek amacıyla geldiklerini iddia etmişti. Görevsizlik kararında başka bir iddia daha yer aldı. Savcılığın, Çavuş'un kalabalığa ateş açtığı sırada emniyetin penceresinden de ateş açılıp açılmadığına yönelik iddiayı soruşturmaya başladığı belirtildi. Bu kapsamda emniyetin penceresinden açılan ateş sonucu yaralandığını iddia eden bir kişinin ifadesi de dosyada yer aldı. Söz konusu kişi, kendisinin Çavuş'un açtığı ateşle yaralanmadığını, aynı sırada emniyetten de ateş açıldığını gördüğünü ve buradan gelen kurşunun yaralanmasına neden olduğunu söyledi.
Milliyet/Gökçer Tahincioğlu
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 13:52:46
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?