28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Şemdinli iddianamesi tamam

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çıkan olaylardan sonra tutuklanan Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından Van Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Edinilen bilgilere göre, 9 Kasım 2005 tarihinde Şemdinli İlçesi'nde yaşanan bombalama olayının ardından Hakkari İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Başçavuş Ali Kaya ve Jandarma Başçavuş Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Van Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan askerler ile Bitlis E Tipi kapalı Cezaevi'nde bulunan Ateş hakkında 23 klasörden oluşan 80 sayfalık bir iddianame hazırlandı. İddianamede, sanıklar hakkında "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemde bulunmak", "Adam öldürmek ve adam öldürmeye tam teşebbüs etmek", "Suç işlemek için anlaşmak" suçlamaları yer aldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği, belirtilen suçlarla ilgili olarak, sanıklar hakkında TCK'nın 302/1 maddesi 3713 sayılı yasanın 5. maddesinde belirtilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanısıra TCK'nın 302/2 maddesi yollaması ile 82/1-c, TCK'nın 302/2 maddesi yollaması ile 82/1-c, 35/1, TCK'nın 316/1, TCK'nın 53 ve TCK'nın 63. maddelerinden de yargılanması talebi ile Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmasını istedi.

Van Ağır Ceza Mahkemesi'nin, hazırlanan iddianameyi 15 günlük bir süre içerisinde inceledikten sonra eksiklerin görülmesi halinde tekrar Van Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği'ne iade edebileceği, uygun gördüğü takdirde dava tarihini belirleyeceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 17:39:32
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 19:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?