19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şemdinli'deki astsubayın malvarlığı araştırılıyor

9 Kasım'daki patlamadan sonra keşif yapıldığı sırada kalabalığa ateş açan Uzman Tanju Çavuş hakkında dava açıldı. Tutuklu astsubayların malvarlığı da araştırılıyor .

Şemdinli'de 9 Kasım'da Umut Kitabevi'ne yönelik saldırının altından "çete" çıkma olasılığı güçlenirken, tutuklanan astsubayların malvarlığı da mercek altına alındı.

Şemdinli'deki olaylarla ilgili ilk dava, "devletin birliğini bozmak" suçundan tutuklanan jandarma astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in aracında keşif yapıldığı sırada kalabalığa ateş açarak bir kişinin ölümüne neden olan Uzman Tanju Çavuş hakkında açıldı.
Davayı, Hakkâri Başsavcılığı açtı. Savcılık, Çavuş'un, kalabalığın kendi üzerine doğru yürüdüğü savunmasını yerinde gördü ve davayı "nefsi müdafaa sınırını aşan adam öldürme" suçundan açtı. Buna göre Çavuş, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İlk duruşma, 18 Ocak'ta Hakkâri'de yapılacak.
Savcılığın, iki astsubayın banka hesaplarını da incelemeye aldığı, "nedensiz zenginleşme" ve "para aktarımı" araştırması yaptığı öğrenildi.
Savcılık, 1 Kasım'da Şemdinli'ye 150 kiloluk patlayıcı ile düzenlenen saldırı olayını da soruşturmaya dahil etti. Soruşturmada patlayıcının yerleştirildiği aracın bir Yüksekovalı tarafından satıldığı ortaya çıktı. Tutuklanan Yüksekovalı, polisin kendisine gösterdiği fotoğraflardan aracı sattığı bir kişiyi teşhis etti. C.B. adlı şahsın aracı satın aldığını söyleyen Yüksekovalı serbest bırakıldı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan C.B.'nin, jandarma istihbarat tarafından "haberci" olarak kullanıldığı da iddia edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 12:24:02
Güncelleme :9 Ocak 2006 Pazartesi 12:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?