18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Serdar Tatlı'dan Fatih Altaylı'ya dava

Turkcell Süper Ligi hakemlerinden Serdar Tatlı, ``kişiliğine hakaret ettiği`` gerekçesiyle, Gazeteci Fatih Altaylı aleyhine 30 bin YTL tutarında ikinci manevi tazminat davasını açtı.

Tatlı`nın avukatı Müslüm Akalın, Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi`ne verdiği dilekçede, Fatih Altaylı`nın, Sabah Gazetesi`ndeki köşe yazısında, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasından sonra müvekkili aleyhine hakaret dolu ifadeler kullandığını ileri sürdü.

Bu ifadeler yüzünden kişilik hakları zarar gören Serdar Tatlı`nın, Altaylı aleyhine 50 bin YTL tutarında maddi ve manevi tazminat davası açtığı belirtilen dilekçede, Altaylı`nın bir süre önce Serdar Tatlı aleyhine yeniden bir yazı kaleme aldığını iddia etti.

Anayasa ve Basın Yasası hükümlerine göre, ``basının eleştiri ve özgürlükleri`` bulunduğuna dikkat çekilen dilekçede, ``Yetkilerini toplum adına kullanan gazetecilerin insanlara hakaret etme özgürlükleri yoktur ``denildi.

Dilekçede, Fatih Altaylı`nın, Serdar Tatlı`nın ``kişiliğine hakaret ettiği`` gerekçesiyle, 30 bin YTL tutarında cezalandırılması ve 6 ay süreyle spor konusunda yazı yazmaması talep edildi.

aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 18:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?