18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sessiz gerginlik!

Batman'da güvenlik güçleri ile Özgür Yurttaş Girişimi mensupları arasında çıkan arbedede hayatını kaybettiği iddia edilen Hasan İş isimli vatandaş, toprağa verildi. Batman Devlet Hastanesi'nden Çamlıca Mahallesi'ndeki Belediye Asri Mezarlığı'na kadar kortej şeklinde yürüyüşle getirilen cenaze, sloganlar eşliğinde defnedildi. Cenazenin götürülüşü esnasında, çarşı karakolu ve cezaevi önünden geçilirken gerginlik yaşandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, cenaze defnedildikten sonra DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik ve bazı belediye başkanları ile birlikte Batman Asri Mezarlığı'na gelerek, Hasan İş'in ailesine başsağlığı diledi. Baydemir, mezarlık çıkışı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Diliyorum Batman, bölge ve Türkiye olarak yaşadığımız en son acımız olur. Bunun son acı olması için de, hepimizin vicdanımızın ve insanlık vicdanının gerektirdiği sorumluluğun ve sorumlulukların gereğini yerine getirme çabası içerisinde olmamız gerekir. Batman halkına, bugün göstermiş oldukları sağduyudan ve metanetten dolayı, aynı zamanda ailesine içtenlikle teşekkür ediyorum. Vali Bey ve İçişleri Bakanı ile birkaç kez görüşme olanağı buldum ve bugün bu ortamın sağlanmasında hiçbir insanımızın burnu kanamadan örflerinin ve dini inançlarının gereğinin yapılmasında katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün yaşamış olduğumuz süreç, Türkiye'nin geleceği açısından Kürt yurttaşlarımızın, Türk yurttaşlarımızın, diğer bütün etnik kimliklerin geleceği açısından fevkalade önemli ve kritik bir süreçtir. Tam da bugünlerde barışa, toplumsal hoşgörüye ve toplumun istikrarına sahip çıkmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki ve kaygı duyuyorum ki, son 3 gündür yaşadıklarımız, Türkiye'nin girmekte olduğu toplumsal barış sürecine engel olmak isteyenlerin çabasıdır. Dolayısıyla, bu çabaya zemin sunmamamız, destek olmamamız lazım. Tam tersine, bu çabanın karşısına çıkmamız lazım. En nihayetinde bölgemiz ve kentimiz, Kürt yurttaşlarımız ve Türk yurttaşlarımız, hak ettikleri toplumsal barışı birlikte ve gönüllü bir şekilde yaşama içtenliğini yakalayacaktır, bulacaktır. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor ve buna ulaşmakta provokasyonlara kapılmamamız gerekiyor. Kamunun, kamu vicdanının ve kentlimizin istediği, bu olayın teferruatlı bir şekilde incelenmesi ve kastı olanların ve sorumluluğu olanların bir an önce yargı önüne çıkarılmasıdır. Bu karanlıkta kalmamalı ki, toplumun ve kamunun vicdanı tatmin olsun ve toplumsal barışa katkı sunsun. Bir kez daha metanet diliyorum, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Baydemir ve beraberindekiler, daha sonra Çamlıca Mahallesi'nde bulunan Hasan İş'in evinin önünde kurulan taziye çadırına giderek, baba Bereket İş'e başsağlığı diledi. Cenaze töreninden sonra topluluk, sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 21:52:11
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 10:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal akbaba IP: 81.215.119.xxx Tarih : 30.08.2005 11:34:49
kent haber olarak sizi kınıyorum. polisler tarafından kurşunlanarak öldürülmüş birinin cenazesinin kaldırıldığını. yazdığınız cümlenin sonu öldüğü iddia edilen diye devam ediyor bukadar köle bir ruhla nasıl basın tarafsız olduğunuzu iddia ediyorsunuz.üstelik haberin devamı cenaze sonrası.tek dileğim vicdanınızın bunları göz önüne alıp haberi olduğu gibi yorumsuz veririsiniz.sonrada yorumlarınızı yapar eleştirirsiniz. başarılar dilerim