19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Silahını temizliyordu...!

Gaziantep'te bir baba, temizlemek istediği tabancasının ateş alması sonucu bir çocuğunun ölümüne, diğerinin ise yaralanmasına neden oldu.

Tabancadan çıkan kurşun odadaki kızları 8 yaşındaki Gülay ve 12 yaşındaki Canan'a isabet etti.

Yakınlarının Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne götürdüğü Gülay D. kurtarılamadı. Canan D.'nin tedavisine ise aynı hastane devam ediliyor. Polis ekiplerinin evde yaptığı aramada beze sarılı bir tabanca bulundu.

Gözaltına alınan baba ilk ifadesinde olayı tabancayla oynayan 10 yaşındaki oğlunun gerçekleştirdiğini iddia etti. Ancak anne Bedriye D.'nin eşinin ifadesini yalanlaması üzerine B.D., olayın zanlısı olarak adliyeye sevk edildi.

Serseri kurşunların hedefleri:

18 ocak 2006: İzmir'de bir kavgada rastgele açılan ateş sonucu yaralanan 15 yaşındaki Cennet Uğuz hayatını kaybetti.

11 ocak 2006: Konya'da 13 yaşındaki bir çocuk dedesine ait eski av tüfeğini saklamaya çalışırken kazayla tetiğe dokununca 14 yaşındaki kuzenini yaraladı. Hastaneye kaldırılan çocuk öldü.

18 kasım 2005: Adana'da 17 yaşındaki kız öğrenci babasına ait ruhsatsız tabancayla oynarken, silahın ateş alması sonucu arkadaşının ölümüne neden oldu.

11 kasım 2005: Bingöl'ün Karlıova ilçesi Yiğitler köyündeki düğün sırasında kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi, av tüfeğiyle havaya ateş açtı.
Tüfekten çıkan fişeklerin isabet etmesi sonucu yaşları 3 ile 10 arasında değişen beşi çocuk altı kişi yaralandı.

27 eylül 2005: Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde bir düğünde havaya açılan ateş sonucu kafasından yaralanan ve üç gündür yoğun bakımda bulunan altı yaşındaki çocuk öldü.

8 eylül 2005: İzmir'in Buca ilçesinde öfkeli bir genç pompalı tüfekle olay çıkardı. Rastgele çevreye ateş açan genç, sokakta arkadaşlarıyla oynayan 7 yaşındaki Şehmuz Çoşaşar'ı yaraladı. Ağır yaralanan 7 yaşındaki çocuğun ayağı kesildi.

8 eylül 2005: Adana'da ise Türkiye'nin Ukrayna karşısında aldığı 1 - 0'lık galibiyet kutlamalarına kan bulaştı.

Kimliği belirsiz bir kişinin havaya açtığı ateş, iş çıkışı evine dönen 19 yaşındaki Murat Yol'a isabet etti. Omzundan yaralanan Murat Yol tedavi altına alındı.

8 eylül 2005: Trabzon'da balıkçıların yer tartışmasında yine silahlar konuştu. Silahlı kavga sırasında rasgele açılan ateş yoldan geçmekte olan Emine Akbaş'ı bacağından yaraladı.

1 eylül 2005: Sakarya'nın Hendek ilçesinde 8 yaşındaki çocuk tüfekle oynarken 12 yaşındaki kardeşini vurarak öldürdü.

1 eylül 2005: İzmir'de iki grubun silahlı kavgası sırasında evinin önünde oturan 9 yaşında bir çocuk vuruldu. Hastaneye kaldırılan Damla Bulut, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

28 ağustos 2005: Malatya'da yakınlarının kına gecesine katılan Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Begüm Kartal, başına kurşun isabet etmesi sonucu öldü.

Begüm Kartal'ın bir gün önce 23'üncü yaş gününü kutladığı ve üç gün sonra son sınıfı okumak için Fransa'ya gitmeye hazırlandığı ifade edildi.

24 ağustos 2005: Gaziantep'te üç aylık hamile bir kadın, yoldan geçen bir otomobilden havaya ateş açılması sonucu yaralandı. Kadın kurşunun omuriliğine ulaşması nedeniyle kısmi felç oldu.

20 ağustos 2005: Denizli'de bir kına gecesi sırasında havaya ateş açılması sonucu kurşunlardan biri, annesinin kucağında oturan İbrahim Dalkılınç'ın başına isabet etti. Ağır yaralanan Dalkılınç, Denizli Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanıkları jandarmaya verdikleri ifadede, İbrahim Dalkılınç'ın vurulduğu sırada en az 10 kişinin aynı anda havaya ateş açtığını söyledi.

15 haziran 2005: Rastgele açılan ateşin kurbanlarından biri de 19 yaşındaki Nuray Kelebek. İki buçuk ay önce sokakta yürürken başına kurşun isabet eden Kelebek'in hayatı karardı.

Başındaki kurşunla yaşamak zorunda kalan genç kızın, sağ tarafı felç oldu. Nereden geldiği belli olmayan kurşunun hedefi olan genç kız hayata tutunmak için tedavi görmek zorunda. Ancak aile günlük 170 YTL'lik fizik tedavi ücretini karşılayacak güçte değil.

Mayıs 2005: Samsun'un Bafra ilçesindeki bir düğünde de havaya rastgele ateş açılması sonucu yaşlı bir kadın yaralandı, kucağında oturan altı yaşındaki torunu ise hayatını kaybetti.

Olaydan sonra yakalanan zanlı Z.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 temmuz 2003: İzmir'in Yeni Foça beldesinde 7 temmuz 2003 gecesi meydana gelen bir başka olayda da iki buçuk yaşındaki Alistair Grimason hayatını kaybetti.

Bir kafede çıkan tartışmada havaya açılan ateşte kurşunlardan biri bebek arabasında uyuyan iki buçuk yaşındaki Alistair'ın vücuduna isabet etti. Alistair tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
CNNTÜRK
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 11:50:03
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 11:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?