20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

SMS ile dolandırdılar

Uşak’ta cep telefonuna gelen bir mesaj üzerine 30 bin YTL para ödülü kazandığını zanneden A.E. isimli vatandaş dolandırıldı.
Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde cep telefonuna para ödülü kazandığına dair bir mesaj alan A.E. (44), cep telefonuna gelen mesajda yer alan telefon numarasını arayarak 30 bin YTL’lik para ödülünü ne zaman alacağını sordu. A.E. bunun üzerine telefonla konuştuğu ancak tanımadığı şahsın kontör isteği ile karşılaştı.

30 bin YTL’lik ödülü alabilmek için hiç tanımadığı şahsa 4 adet 250’lik kontör aldı ve şifrelerini de telefonda verdi. A.E’den kontör isteyen şahıs bunun üzerine 15 bin YTL’nin İş Bankası Uşak Şubesi’ndeki bir hesapta olduğunu söyleyerek diğer 15 bin YTL için 4 adet daha 250’lik kontör istedi. A.E. bir kez daha kontör alıp şifrelerini telefondaki şahsa okudu.

Kimliği belirsiz şahıs daha sonra A.E.’den 8 adet daha 250’lik kontör almasını istedi. A.E bunun üzerine şüphelenerek cep telefonu bayisine gitti ve para ödülü ile ilgili kampanya olup olmadığını sordu. Böyle bir kampanyanın olmadığını öğrendi. Dolandırıldığını fark eden A.E, kendisini 300 YTL’lik kontör aldırarak dolandıran şahıs hakkında polise giderek şikayetçi oldu. Polis, A.E’yi dolandıran şahsın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 20:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?