20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Sorumsuzluk cana mal oldu

Aksaray'da duraktan çıktıktan kısa bir süre sonra içerisinde cep telefonu ile konuşulduğu için elektronik beyni bozulan İETT otobüsü önce bir aracı ardından da 63 yaşındaki kağıt toplayan vatandaşı ezdi. Olay sonrası ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Tekin Çetintaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Taksim-Topkapı seferini yapan Ali Kıvılcım'ın yönetimindeki İETT'ye ait belediye otobüsü Yusufpaşa durağına girerek yolcu aldı. İçerisinde bir vatandaşın cep telefonuyla konuştuğu öğrenilen otobüs duraktan kalkar kalkmaz elektronik beyni bozulunca kontrolden çıktı. Direksiyonu kilitlenen otobüsün gaz pedalı basılı kaldı. Kontrolden çıkan otomobil önce bir araca çarptı, ardından yol kenarındaki çöp konteynırlarını ve elektrik direğini altına alan otobüs kaldırıma çıktıktan sonra güçlükle durabildi.

Bu sırada çöp konteynırlarından kağıt ve plastik madde toplayan Tekin Çetintaş isimli yaşlı vatandaş da İETT otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kaldırıma çıkan belediye otobüsü uzun uğraşlar sonucunda yerinden çıkarılabilirken, kazanın meydana geldiği caddede uzun araç kuyruğu meydana geldi. Olay anını anlatan görgü tanıkları da kazanın otobüs içinde cep telefonu ile konuşulmasından meydana geldiğini dile getirdi. Duraklardan çıktıktan sonra otobüsün kontrolden çıktığını belirten görgü tanıkları, otobüs şoförünün aracı durdurmaya çalıştığını ancak beyni bozulan otobüsün durmadığını ifade etti.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 19:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?