18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Soruşturma izni

 
Danıştay, eski MİT müsteşarları Köksal Sönmez, Şenkal Atasagun ile Mehmet Eymür ve Kaşif Kozinoğlu hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soruşturma izni vermeme kararını kaldırdı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2000 yılı ve öncesinde Köksal, Atasagun, Eymür ve Kozinoğlu’nun ‘şahsına yönelik suikast girişiminde bulundukları’ iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu şikayet dilekçesini MİT Kanunu uyarınca gereğinin takdir ve ifası için Başbakanlığa göndermişti. Erdoğan da MİT Yasası’nın 26. maddesi gereğince Köksal, Atasagun, Eymür ve Kozinoğlu hakkında soruşturma izni vermemişti.

Kararda ‘Anılan suçun MİT Kanunu’nun 26. maddesi kapsamında değerlendirilerek cezai takibat için Başbakan’ın iznine gerek bulunmadığı, bu nedenle de söz konusu suçun genel hükümlere göre soruşturulması gerektiği anlaşıldığından, Başbakan’ın 18 Nisan 2005 günlü 4406 sayılı kararının kaldırılmasına, genel hükümlere göre gereği yapılmak üzere dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine oybirliği ile karar verildi’ denildi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 03:12:18
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 15:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?