16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Süpürge içinde kaçakçılık

Atatürk Havalimanı'nda, Alman menşeli temizlik şirketinin çalışanları, 411 elektronik eşyayı vakumlu süpürge içinde yurda sokarken yakalandı. 2 kişi gözaltına alınırken; yetkililer güvenlik zafiyetine işaret etti.

Atatürk Havalimanı'nda çalışan 4 temizlik işçisi, elektrikli süpürge içinde sakladığı yaklaşık 200 bin YTL piyasa değerine sahip 411 elektronik eşyayı kaçak yolla Türkiye'ye sokmak isterken yakalandı.
 
kişinin gözaltına alındığı olayda, kaçak malların yanı sıra birçok ünlü markanın sahte etiketleri de ele geçirildi. 

Olay, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında meydana geldi. 

Polis ve gümrük muhafaza ekipleri, Türkmenistan Havayolları ile önceki gün (3 Aralık 2007) saat 23.00'te Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'tan İstanbul'a gelen Türk vatandaşı D.T. ile E.Ş.'yi yakın takibe aldı. 

İki zanlı, ellerindeki kaçak eşya dolu bavulları geliş katındaki engellilere ait bir tuvalete bıraktıktan sonra pasaport kontrolünden geçip ülkeye giriş yaptı. 

Ardından tuvalete giren 3 temizlik görevlisi, valizlerdeki 411 dijital görüntü fotoğraf makinesi ile MP4 müzik aletini vakumlu bir elektrikli süpürge içine koydu. 

Temizlikçiler, havalimanında çalışmanın rahatlığı içinde, elektrikli süpürgeyle birlikte geliş pasaport noktasının yanından kolayca geçti. 

Olanları yakından takip eden polis ve gümrük ekipleri, temizlik görevlileri ve temizlik vardiya şefi ile kaçak malları getiren 2 kişiyi gözaltına aldı. 

Şahıslar, Emniyet'teki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

Atatürk Havalimanı'nda Alman menşeli temizlik şirketinde 400 kadar temizlik elemanının çalıştığı ifade edildi. 

Şirketin, genellikle vasıfsız kişileri işe aldığı, asgari ücret düzeyinde maaş verdiği belirtildi. 

Temizlik personeli olarak çalışanların, yakalarındaki manyetik kartların da uçakların körük kapıları dahil, havalimanındaki birçok önemli noktaya girecek şekilde düzenlendiği öğrenildi. 

Olayı değerlendiren yetkililer, temizlikçilerin önemli noktalara 'elini kolunu sallayarak' girmesinin güvenlik zafiyetine yol açabileceğini söyledi. 

Yetkililer, acilen bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?