28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Suriyeli turiste Türk hırsızların oyunu

İsviçre'ye gitmek için İstanbul'dan geçen Suriyeli aile, otomobillerinin patlayan lastiğini tamir etmek için durunca, yardım bahanesiyle yanlarına yaklaşan kişiler tarafından soyuldu. Hırsızlar, içi boş çantayı yoldan çevirdikleri taksiye bindirdikleri çocuklarıyla Suriyeli aileye geri gönderdi. 

İlginç hırsızlık olayı TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışı, Mahmutbey yönünde meydana geldi. İsviçre'ye gitmek üzere Suriye'den yola çıkan Elbinni Muhammed ve ailesinin bulunduğu GDY 305 plakalı Mercedes marka otomobilin lastikleri, Maslak yakınlarında patladı. Bunun üzerine Elbinni Muhammed otomobilini yol kenarına çekti. 

Bu sırada ailenin yanına, plakası bezle kapatılmış Opel marka bir otomobil yaklaştı. İçinde 2'si çocuk 4 kişinin bulunduğu otomobilden inen şahıslar, Suriyeli aileye yardım teklif etti. Bu sırada şahıslardan biri arka koltukta bulunan çantayı, ailenin dalgınlığından yararlanarak çaldı. Şahıslar, çantayı çaldıktan sonra otomobillerine binerek olay yerinden hızla uzaklaştı. 

Kimliği belirlenemeyen şahıslar, TEM Otoyolu Okmeydanı sapağına geldiklerinde çaldıkları çantanın içinde değerli bir şey bulunmadığını fark etti. Bunun üzerine erkek zanlı yoldan geçen Ayhan Gökçe yönetimindeki 34 TAR 93 plakalı taksiyi çevirdi. Yanlarında bulunan çocuklara çantayı veren zanlı, "Tünelin orda bir Mercedes sizi bekliyor, çocukları orayı bırakın" dedi. Bunun üzerine Gökçe, çocukları da alarak yola çıktı. 

Bir süre sonra Suriyeli ailenin yanına ulaşan Gökçe, çocukları Elbinni Muhammed'e teslim etti. Çocukların, çantasını çalan şahıslarla beraber olan çocuklar olduğunu fark eden Muhammed, taksinin önüne atlayarak durumu Gökçe'ye anlatmaya çalıştı. Bu sırada yoldan geçen ve Arapça bildiği öğrenilen bir vatandaş Muhammed'e tercümanlık yaptı. Şahsın ve Taksici Gökçe'nin yardımıyla olay yerine polis çağırıldı.
Ancak beklenen polis ekibi uzun süre olay yerine ulaşmadı. Bunun üzerine Suriyeli turistlerin imdadına yoldan geçen trafik polisleri yetişti. Hırsızların çantayı gönderdikleri çocuklar trafik polisinin aracına bindirildi. Polis, 8-9 yaşlarındaki iki çocuğu kısa süreli sorgulayarak bilgi almaya çalıştı. 

Zanlıların çocukları bindirdiği taksinin sürücüsü Ayhan Gökçe, "Yolda beni bir erkek ve bir bayan çevirdi. Çocukları taksiye bindirerek bizi bir Mercedes marka otomobilin beklediğini söylediler. Çocukları buraya getirdim. Kim olduklarını bilmiyorum" diye konuştu.
Çocuklar ifadelerinin alınması için polis merkezine götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 05:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?