28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tabanca tutukluk yapınca ölümden döndü

Eskişehir’de iki grup arasında alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Polis olaya karışan 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Olay sırasında yaralı olarak yerde yatan bir kişiye ateş etmek isteyen saldırganın silahı tutukluk yaptı, polisler son anda yetişti. 

Şair Fuzuli Caddesi’nde dün saat 20.00'de meydana gelen olayda aralarında alacak-verecek meselesinden husumet bulunduğu belirtilen iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda taraflar birbirine tabancalarla ateş etti. 

Olay sırasında Erol Ersoy (27), Ertuğrul Taşdemir (21), Fetullah Akyüz (24), Abdullah Gürbüz (27) ve Sedat Karakuzu (25) tabancayla çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı olarak yerde yatan Erol Ersoy’a yeniden ateş etmek isteyen bir kişinin tabancasının tutukluk yaptığı, olay yerine gelen polislerin bu kişiyi etkisiz hale getirerek tabancasını elinden aldıkları öğrenildi. 

Bacaklarından yaralanan Fetullah ve Ertuğrul Taşdemir Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikelinin bulunduğu belirtilen Erol Ersoy ile Abdullah Gürbüz de Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diğer yaralı Sedat Karakuzu ise olay yerinin yakınında bulunan Hava Kuvvetleri Hastanesi’ne götürüldü. Karakuzu burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakülktesi Hastanesi’ne sevk edildi. 

Polis, yaralıların dışında olaya karışan Erkan Sarı (27), Sulep Akyüz (25), Barbaros Yıldız (26) ve Çağlar Özcan’ı (20) gözaltına aldı. Gözaltına alınma sorasında sanıklar ile polisler arasında kısa süre arbede yaşandı. Polis, olayda kullanılan 3 tabanca ele geçirdi, olay yerinde yapılan araştırmada ise 22 boş mermi kovanı bulundu. Gözaltına alınan zanlıların olayın alacak-verecek meselesinden kaynaklandığını belirttikleri öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 12:17:06
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 12:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naci şapcıoğlu IP: 88.224.242.xxx Tarih : 3.10.2006 12:57:19
yaa insanlar için hayatın bukadar basit olmasını anlayamıyorum ancak bu si lahlar kimler tarafından ve nasıl bu kişilerin ellerine geçiyor bu kadar uyarılara rağmen bu insanlar halen caddelerde kovboyculuk oynuyorlar yetkililer bukadar uğraşmlarına rağmen neden kesin bir kanunla bu işe çözüm getiremediler amaç ne? türk milletini içeriden kırdırmakmı? devlet için bu okadar zormu? insanlarımızın hayatı bukadar ucuzmu ? kimse bu olaya dur! diyemicekmi? bence bu olayların arkasının iyi araştırılması gerekmekte. kimler tarafından halkımıza aşı yapılıyor bukadar tetik merakı nerden türedi. inşaallah devletimiz bu işi çözüme kavuşturacak ve gelecek neaslimizde bu tür olaylar olmayacak teşekkür ederim...