19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tacizcilere ne ceza verildi?

Her yılbaşı rutin bir şekilde Taksim ve çevresini mesken tutan Beyoğlu tacizcilerine ne ceza verildi?

Beyoğlu'ndaki taciz olayına ilişkin yakalanan İran uyruklu kişinin, hakkında şikayet bulunmadığı için serbest bırakıldığı, Taksim'deki diğer taciz olayına ilişkin gözaltına alınan 4 kişinin de 57'şer YTL para cezası uygulandıktan sonra serbest kaldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, yılbaşı gecesi İstiklal Caddesi'nde Avustralya uyruklu M.K.A. adlı genç kadının bazı kişilerce taciz edilmesine ilişkin çalışma yürüten Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İran uyruklu M.A.A'yı (42) gözaltına aldı.

Polis merkezinde ifade veren mağdur M.K.A, İran uyruklu bu kişinin olay sırasında kendisine yardımcı olduğunu belirterek şikayetçi olmadı. İranlı M.A.A, bunun üzerine savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu arada aynı gece Taksim Meydanı'nda gerçekleşen bir başka taciz olayına ilişkin polis, olaya karıştıkları ileri sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı. E.U. (42), Y.K. (22), B.G. (30) ve B.A.T. (24) isimli bu kişiler hakkında Kabahatler Kanunu gereği 57'şer YTL para cezası uygulandı. Bu kişiler, daha sonra serbest bırakıldı.

Polis yetkilileri, bu olayın mağduru olan yabancı uyruklu kadınların şikayetçi olarak emniyete gelip ifade vermediği için şüpheliler hakkında başka işlem yapılamadığını belirttiler.

AA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 16:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nesrin Savaş Kantarcı IP: 88.224.97.xxx Tarih : 2.01.2008 21:17:21

Uluslararası taciz! Türkiye'de; Avustralya'dan gelen turiste bir İran'lı tacizde bulunuyor. Yaşamın örgüsü içinde niteliksiz işler.. Ahlâksızlık kültürünün globalleşmesi postmodernmizmin bir türevidir de... Kadını koyun yerine koyan/doğrayan/taciz edenler ağır insan hakları ihlâlinde bile; ucuzca kurtulabiliyorlar. Stratejistler bu olguya da rahatlatıcı açılım getirerek üzerine örtü çekerler, ancak olgunun üzücü yanını hukuksal olarak çürütmek gerekliliği vardır. Yaşam biçimi ülkelerin gelişmişliği ile koşutlu olduğuna göre; kadının yeride ona göre biçimleniyor. Bilinç dağınıklığıyla neme gerekçilikle zihniyet devrimi gerçekleşemez. Saygılar.