19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Taksiciyi öldürüp ne yaptı?

İstanbul'da bindiği taksinin şoförünü 17 yerinden bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki İ.Ö. cesedi tarlaya attıktan sonra gasp ettiği taksiye kuzenini de alarak hiçbir şey olmamış gibi alkol alıp eğlendi.

Taksinin patlayan lastiğini de üzerindeki kanlı kıyafetleriyle lastikçide tamir ettiren katil zanlısı, uygulama yapan polis ekiplerinin önünde kaza yapınca paniğe kapılıp kaçtı. Eve gittiğinde şüphelenen babasına her şeyi anlatan zanlı, babası tarafından polise teslim edildi.

İstanbul'da bindiği taksi ile önceki sabah 03.00 sıralarında Gürpınar'daki Beykent Taksi durağına başka bir taksi ile gelen 18 yaşındaki İ.Ö. burada gece çalışan evli ve 2 çocuk babası 52 yaşındaki İrfan Yazıcı'nın kullandığı 34 M 0061 plakalı taksiye bindi. Yazıcı'ya Çatalca'ya taksimetrenin ne kadar ücret yazacağını soran İ.Ö. "35-40 TL arası" yanıtını alınca "Yola çıkalım" dedi.

Yolda taksiciyi bıçakla tehdit eden İ.Ö. Kaleiçi Mahallesi'ndeki boş bir araziye doğru gitmesini istedi. Taksi sürücüsünün bu isteği kabul etmemesi üzerine İ.Ö., taksici Yazıcı'yı bıçaklamaya başladı. Vücuduna 17 bıçak darbesi alan İrfan Yazıcı kan kaybından hayatını kaybetti. Yazıcının cebindeki paraları alan İ.Ö., taksicinin cansız bedenini boş araziye attıktan sonra aracın taksimetresi ile taksi levhasını söktü.

Üzerindeki kanlı kıyafetlerle bir akrabasını yanına alan İ.Ö. hiçbir şey olmamış gibi gasp ettiği taksicinin parasıyla kendilerine içki alıp taksiyle gezmeye başladı. Alkolün etkisiyle sabaha karşı aracın bir lastiğini kaldırıma vurarak patlatan İ.Ö. kanlı elbiseleriyle Çerkezköy'de bir taksiciye gitti. Burada lastiği tamir ettirdikten sonra yoluna devam eden İ.Ö., Çerkezköy'de sabah saatlerinde uygulama yapan polis ekiplerini görünce heyecanlanıp direksiyon hakimiyetini kaybedince kaza yaptı. Polislerin kendisini yakalamasından korkan İ.Ö. yaya olarak kaçarak izini kaybettirdi. Evine giden İ.Ö. durumundan şüphelenen babasına olayı anlatmak zorunda kaldı. Babası da oğlunu polis merkezine götürerek teslim etti.

Polise verdiği ifadesinde İstanbul Mecidiyeköy'de bir çiçekçi dükkanında çalıştığını söyleyen İ.Ö., ''Aksaray'dan ticari bir taksiye binerek, Küçükçekmece'ye geldim. Burada bir başka taksiye binip Çatalca'ya gideceğimizi söyledim. Çatalca'da, annemin evine giderek, kendisinden para istedim. Para yok deyince, evdeki ekmek bıçağını alarak taksiciyi bıçakladım. Yaralı bir şekilde kaçmaya başlayınca peşine düştüm. Adamı öldürdükten sonra boş bir araziye attım. Taksinin levhası ile taksimetresini söküp Çerkezköy'e geldim. Amcamın oğlunu da yanıma alıp Çorlu'ya gittim. Burada cinayeti unutmak için sabaha kadar alkol alıp eğlendik. Sabah tekrar Çerkezköy'e geldim. Annemden ayrı yaşayan babamın yanına gitmek istedim. Ancak arabayı park ettiğim sırada kaza yaptım. Panikleyip kaçtım'' dedi.

Beykent taksi durağında çalışan şoförler ise şunları söyledi: "Sabah 03.00 sıralarında bir taksiden inen yolcu sırada bekleyen İrfan ağabeyin aracına bindi. Çatalca'ya doğru yola çıktılar. İrfan ağabeyin kullandığı araçta GPRS yoktu. Bu nedenle nerede olduğunu bilgisayardan göremedik. Defalarca cep telefonunu aradık, ulaşamayınca yaşamından endişe edip olayı polise bildirdik."

Yazıcı'nın, 10 gün önce taksiciliğe başladığı, Bodrum'da tatilde olduğu öğrenilen ailesine de haber verildiği öğrenildi. İ.Ö., Çerkezköy Emniyeti'nde alınan ifadesinin ardından, İstanbul Polisi'ne teslim edildi.

AHT
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 16:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?