31
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Taksim'de ilginç eylem!

Taksim Meydanı'nda küçük bir varilin içine kollarını zincirleyip beton döken öğrenciler, ÖSS karşıtı eylem yapınca polis tarafından gözaltına alındı.

Öğenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) az bir zaman kala Taksim Meydanı'na Anti-ÖSS Organizasyonu'na bağlı iki genç, ilginç bir eylem yaptı. Varil içerisinde kollarını zincirleyip, beton döken öğrenciler, basın açıklaması yapmadan önce maytap atarak duman bulutu oluşturdu. Kollarına beton döken varile zincirleyen öğrenciler, basın açıklamasını okumaya başladı.

Bu sırada, polis ekipleri öğrencilere müdahale etmek istedi. Kollarına beton döktüklerini belirten öğrencileri gözaltına almak isteyen polis zor anlar yaşadı. Oturdukları yerden kalkamayan öğrenciler için ilk olarak belediye ekibi çağrıldı. Polis ekipleri ise, betonun yeni dökülmesinden faydalanarak varil içerisinden eylemcilerin kolunu çıkardı. Üst araması sırasında zincirin kilidini bulan polis, kilidi açtı. Eylem boyunca, "ÖSS'ye inat yaşasın hayat!" sloganı atan öğrenciler karga tulumba gözaltına alınarak Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinem øzcelik IP: 212.10.90.xxx Tarih : 3.06.2008 01:42:19

ya birakin gencler istedikleri gibi ifade etsinler dusuncelerini..hemen bir gøzaltina falan almalar, ne ya bunlar terørist mi sanki. siz gidin terøristleri meclise alin, yer verin, ama bøle zavalli gencleri gøzaltina alin. utanin valla yaptiklarinizdan. øss´nin gencler uzerindeki olumsuz etkilerini gørur gibiyiz bu ørnekle de. umarim bu iki genc gibi bir cok genc daha anti-øss organizasyonuna katilir ve tepkisini dile getirir... ! birlikten guc dogar !