19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tapu çetesi dehşeti: 3 ölü

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Beykoz'daki çete operasyonuna ilişkin olarak, "Tapu kayıtları ve bankadaki işlemler araştırılıyor. Bunun sonucunda yeni olaylar da çıkabilir. Yaşlı vatandaşlarımıza yakınları ya da avukatları vasıtasıyla tapudaki kayıtlarını kontrol etmelerini öneriyoruz" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Beykoz'da düzenlenen Çete operasyonu ile ilgili bilgi verdi. Operasyon çok başarılı geçtiğini ancak yaşlı vatandaşlara karşı yapılanların kendilerini üzdüğünü ifade eden Cerrah, "Toplam 10 ilçede gerçekleşen operasyon neticesinde 4'ü kamu görevlisi olmak üzere 27 kişi yakalandı. 19 şüpheli kişi adliyeye sevk edildi. Bu kişiler yaşlı kişilerin mallarına el koydukları, adam kaldırdıkları ve cinayete sebep olmaktan dolayı adliyeye gönderildiler. Toplam 13 olayları tespit edildi. Ancak tapudaki kayıtlar ve bankadaki işlemler araştırılmaya devam ediliyor. Bunun sonucunda daha da fazlalaşacağın tahmin ediyor" dedi.

Yaşlı vatandaşların yakınlarına tapudaki mal varlıklarını mutlaka kontrol etmelerini öneren Cerrah, "Biz malımız varsa satıştan satışa ya da veraset yolu ile kontrol ederiz. Aksine şu anda mutlaka zenginlerimiz, malı olan yaşlı kişilerin yakınları gidip tapudan mutlaka kayıtları kontrol etmeliler. Ayrıca banka kasalarında mal varlığı olanlar, yaşlı olanlar, kimsesiz olanlar da avukatları ve yakınları kanalıyla da bunları kontrol ederlerse yeni olaylarla da karşılaşabileceğimizi tahmin ediyorum. Üzücü bir
olay. Yaşlılarıma sahip çıkmalıyız. Emniyet olarak her türlü olayın üzerine gittiğimiz gibi bu olayın da üzerine gitmeye devam edeceğiz. İstanbul'un huzur ve güvenliği için varız ve buradayız. İstanbul halkını seviyoruz. Bize güvenmeye etsinler" dedi.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cerrah, konunun mahkemeye intikal ettiğini ancak yine de araştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Cerrah, "Şu ana kadar kaç ceset bulundu" sorunu üzerine ise "Biliyorsunuz 1 kişinin cesedini Tekirdağ yolunda bulduk. 1 yaşlı vatandaşımız da Gebze'de terkedilmiş vaziyette hastaneye kaldırıldı. Orda vefat etti. Diğer bir kişi de evinde vefat etti. Şu anda 3 kişi gözüküyor. Daha sonra bu sayı artabilir mi onu takip edeceğiz" dedi.

"Gözaltı süresi İngiltere'deki gibi 42 gün olsaydı daha geniş bir araştırma yapabilir ve şüphelileri adliyeye göndermeden önce daha uzun çalışabilirdik" diyen Cerrah, "İngiltere'deki gibi olmasını mı istiyorsunuz" şeklindeki soruya da "O bizim işimiz değil. Biz kanun neyse uygularız" yanıtını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 14:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?