20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Tarihi eser kaçakçısı yakalandı

Kayseri Jandarma ekipleri, Kayseri'den İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünde yaptığı aramada bronz tarihi eserler ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre Kayseri İl Jandarma Komutanlığına bağlı Himmetdede Jandarma ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirerek Kayseri'den İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünü durdurdu.

Otobüste yapılan aramada, yolcu S.A.'nın çantasında 1 adet bronz kadın heykeli ve 1 adet tas ele geçirildi. Jandarma ekipleri ele geçirilen tarihi eserlere el koyarken, şüpheli S.A. ise gözaltına alındı. Jandarmanın olayla ilgili incelemesinin sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 10:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet zorlu IP: 88.229.106.xxx Tarih : 2.05.2008 20:21:42

tarihi eserleri yakalamak kanımca bir başarı veya devlete kazandırma bir başarı değil sadece insanlarla rarihi bir birine düşman etmektir.avrupada tarihe verilen değeri internet sitelerinde görmekteyiz.en ufak bir sikkenin değeri 300 -500 euora olarak değer taktirine şaan görülürken türkiyedeki müzeler aynı malzemeyı 5 ytl 10 ytl gibi komik değerlerle taktim etmektedir ayrıca müzelerdeki arkeologların bilgisizliği ayrı bir can abası avrupa standartlarında bir alım gerçekleştirildiği taktirde bu kaçakçılık kendiliğinden çözüme kavuşacaktır.teşekürler