28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tatlıses, adamlarıyla otel bastı iddiası

Türkücü İbrahim Tatlıses'in, adamlarıyla birlikte Bodrum'da işletmek istediği otel için sahiplerine zorla kira kontratı imzalattığı ve tesisi bastığı iddia edildi. Tatlıses ve 20 adamı polise şikayet edildi, haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İfadesine başvurulan Tatlıses, iddiaları reddetti.

Edinilen bilgilere göre, İbrahim Tatlıses, yanında 20 kişiyle birlikte, Gümbet Semti'nde Mehmet Reşat Okçu ve Fransız asıllı eşi Laura Okçu ve kızkardeşi Süphan Dirim'in işlettiği Bretagne Otel ve Beach Club'a dün geldi. Tatlıses, oteli 4 yıllığına kiraladığını, işletme hakkının 1 Mayıs'tan itibaren kendisinde olduğunu belirterek, sahiplerinin tesisi boşaltmasını istedi. Tatlıses otelden ayrılırken, adamları tesiste kaldı. Laura Okçu ile Süphan Dirim, Tatlıses'in adamlarıyla tartıştı. Okçu ve Dirim, kira sözleşmesinin zorla ve silah tehditiyle yapıldığını, oteli terk etmeyeceklerini söyledi. 

Mehmet Okçu, Bodrum'dan ayrılırken, otelin havuz başı ve beach club'ında yabancı turistlerin gözü önünde gelişen tartışmalar büyüyünce, Laura Okçu, Tatlıses'in adamlarının tesisten ayrılmasını istedi, müşterilerinin tedirgin olduğunu söyledi. Laura Okçu, Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi, savcılığa da Tatlıses ve adamları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Laura Okçu, İbrahim Tatlıses ve 4 silahlı adamının Nisan ayı ortalarında, kendilerine ait Bretagne Otel'i kiralamak istediğini, razı olmayan eşi Mehmet Reşat Okçu'yu ölümle tehdit ederek kira kontratı imzalattırdıklarını öne sürdü.

Laura Okçu, 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak kontratın iptali için bir hafta önce Tatlıses ile görüşüp kiralama işleminin fesih edilmesini istediklerini ve fesih için noterden ihtarname çektiklerini belirterek, “Ayrıca ölüm tehditiyle kira kontratı imzalattığı için Tatlıses'i savcılığa şikayet etmiştik. Buna rağmen ünlü türkücü, adamlarıyla birlikte yine otelimize gelerek, tesisten çıkmamız için bizi bir kez daha ölümle tehdit etti. Tatlıses gitti, 20 adamı otelin içinde kaldı. Yabancı turistleri de bizleri de tedirgin ediyorlar. Bizi zorla kendi mülkümüzden çıkarmak istiyorlar. İki gündür ölüm tehditi altındayız” iddiasında bulundu.

GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİLER

5 dönümlük arazi üzerine kurulu, yüzme havuzlu, denize sıfır turistik tesiste açıklama yapan Laura Okçu ile Süphan Dirim'e kızan Tatlıses'in elemanları, otelden görüntü alıp sahipleriyle röportaj yapan DHA muhabirlerini de dışarı çıkarmak ve kameralarını almak istedi. Ortalığın karışmasının ardından otele gelen polisler, Tatlıses'in adamlarını gözaltına alarak karakola götürdü.

TATLISES, İDDİALARI REDDETTİ

Bugün öğleden sonra meydana gelen olaydan sonra İbrahim Tatlıses de Merkez Polis Karakolu'na giderek ifade verdi. Tatlıses, avukatı Şakir Açıkgöz ile birlikte yaptığı açıklamada, “Kira kontratını en az 10 kişinin olduğu ortamda imzaladık. Hiçbir tehdit veya zorla kira kontratı imzalatma söz konusu değil”dedi. Tatlıses şöyle devam etti:

“İsmimden yararlanmak ve kira bedelini arttırmak için bunları uyduruyorlar. Kira sözleşmesi gereğince 1 Mayıs'tan itibaren oteli işletmek benim hakkım. Oteli boşaltmaları için süre vermiştim, boşaltmadıkları gibi işletmeye de devam ediyorlar. Kira bedeli olan 40 bin Euro'yu bankaya mal sahibi adına yatırdık. Tüm işlemlerimiz yasal. Ben 27 odalık küçük bir otel için kimseyi tehdit etmem, adımı kötüye kullandırmam. Benim adımı kullanarak ya kira bedelini arttırmaya çalışıyorlar, ya da daha iyi bir müşteri buldular. Yanlış anlama olmasın diyerek, silahla ve ölümle tehdit edildiği iddiası ortaya atılınca karakola giderek ifade verdim, savcıya da bu ifadelerimi vereceğim. Bunları yapan işletmeci hakkında ben de maddi ve manevi tazminat davası açacağım.”
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 18:29:42
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 18:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?