28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tekel işçileri milletvekilini protesto için TV bastı

İzmir'de yaşanan Karşıyaka taraftarlarının televizyon baskınından sonra bu kez de Adana'da TEKEL Sigara Fabrikası çalışanları, Yerel Akdeniz Televizyonu'nu basarak protesto gösterisinde bulundu.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca kapatma kararı alınan TEKEL Adana Sigara Fabrikası çalışanları, kapatma kararına karşı fabrikada işyeri terk etmeme eylemini Kurban Bayramı boyunca da sürdürürken, Yerel Akdeniz Televizyonu'nda, "TEKEL zarar ediyor" diye açıklamada bulunan AK Parti Adana Milletvekili Ziyaeddin Yağcı'yı protesto etmek için televizyona baskın düzenledi.

Üzerlerinde, "TEKEL kapatılamaz" yazılı mavi önlüklerle bugün saat 19.00 sıralarında Akdeniz Televizyonu'na gelen bir grup TEKEL Adana Sigara Fabrikası işçisi, canlı yayında TEKEL üzerine konuşan AK Parti Milletvekili Yağcı'yla tartışmak üzere televizyona girmek istedi. Güvenlik görevlileri tarafından durdurulan öfkeli işçiler, polisin olayın yerine gelmesiyle gerginlik çıkardı. Kızgın işçiler, kendileriyle görüşmek istemeyen Milletvekili Yağcı'yı ve hükümeti protesto için slogan atmaya başladı. Polisin sert uyarısı üzerine slogan atmaktan vazgeçen işçiler, daha sonra da televizyon önünden uzaklaştırıldı. Binadan dışarı çıkarılan işçiler, sloganlar atarak işyerlerine döndü.

İşçilerin ayrılışından yaklaşık yarım saat sonra AK Parti Adana İl Başkanı ve Akdeniz TV ortağı Abdullah Doğru ile televizyondan çıkan Milletvekili Yağcı, yaptığı açıklamada, "Herkesin farklı hesapları var. Ama gerçek olan şu ki, TEKEL zarar ediyor. Biz de işçiler işinden olmasın diye zarar eden fabrikayı bir işadamına satmaya çalışıyoruz. Bizim için 700 kişi değil 70 milyonun menfaatleri önemli. İşçilerin protestosu doğaldır. Demokratik haklarını kullanıyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 20:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?