18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Teknede silahlar konuştu

Kadıköy'de, denizde bir teknede silahlı çatışma meydana geldi. Çatışmada, amca çocukları oldukları öğrenilen 2 kişiden biri denizden yaralı olarak çıkarılırken, diğeri suda kayboldu.

Edinilen bilgilere göre, Fenerbahçe Dalyan Mevkii açıklarında, saat 20.30 sıralarında, bir tekneden 15-20 el kadar silah sesi duyuldu. Bu sırada iki kişinin tekneden denize atladığı görüldü. Olayın meydana geldiği tekne, hızla Ahırkapı yönüne doğru kaçarken, olay yerinden geçen bir balıkçı teknesi, dalgaların arasında çırpınan 2 kişiden birini kurtarmayı başardı. Adının Cesim Kalkan olduğu öğrenilen şahıs ise denizde kayboldu.

Olayda yaralanan ve adının Metin Kalkan olduğu öğrenilen kişiyi kurtaran balıkçı teknesi de, yaralıyı Fenerbahçe D/G İstasyon Komutanlığı önünde karaya bırakıp kaçtı. Görgü tanıklarının bildirmesi üzerine sahile gelen polis ekipleri, Kalkan'ı ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırdı.

Polis, çatışmanın ardından denizde kaybolan Cesim Kalkan'ı kurtarmak için arama-kurtarma çalışmaları başlattı. Kalkan, tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Çalışmalar, havanın kararması nedeniyle yarına bırakıldı.

Bazı görgü tanıkları, polise verdikleri ifadede saldırganların 2, bazıları da 3 kişi olduğunu öne sürdü. Polise verilen çelişkili ifadelerde bazı görgü tanıkları, yaklaşık 15 metre uzunluğundaki tekneden gelen silah seslerinin ardından 2 kişinin saldırganlar tarafından suya atıldığını öne sürerken, bazı vatandaşlar ise Cesim ve Metin Kalkan suya atladıktan sonra, teknedekilerin üzerlerine ateş açtığını iddia etti.

Polis, olayın çözülmesi ve kaçan teknedeki saldırganların bulunması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 23:51:00
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 10:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?