27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Tekstil devi bagajdan çıktı!

Kayıp işadamı ölü bulundu

Pazartesi gününden beri kendisinden haber alınamayan işadamı Aydın’ın cesedi otomobilinin bagajında bulundu. Şüpheli olarak işadamının yanında çalışan iki kişi aranıyor

Geçtiğimiz hafta başından bu yana kayıp olan Aytim Grubu’nun sahibi Hasan Hüseyin Aydın’ın (54) cesedi, el ve ayakları bağlanmış halde otomobilinin bagajında bulundu. Aydın’ın evinde yapılan incelemede temizlenmiş kan izleri tespit edilirken, polis şüpheli olarak işadamının yanında çalışan Türkmen asıllı 1’i kadın iki kişiyi arıyor.

Alınan bilgiye göre, en son pazartesi günü Beyoğlu Kaya Ramada Otel’de bir müşterisiyle akşam yemeği yiyen işadamından yakınları bir daha haber alamadı.
Ailesinin, polise ‘kayıp’ başvurusu yapması üzerine araştırma başlatıldı. İşadamının fidye ya da gasp amaçlı kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde çalışma başlatan polis, kayıp aracın plakasını İstanbul’daki tüm birimlere ulaştırdı.

‘Evinde kan izi var’
Aydın’a ait 34 HA 215 plakalı Mercedes marka otomobil Beylikdüzü’nde terk edilmiş halde buldu. İncelemede arabanın bagajında Aydın’ın cesedi, el ve ayakları bağlanmış halde bulundu. İlk incelemede Aydın’ın sert bir cisimle darp edilerek öldürüldüğü belirlendi. Ceset daha sonra Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü otoparkına çekilen aracın ve cesedin üzerinde titiz bir çalışma yapan polis, elde edilen delil ve bulguları incelemeye aldı.
İşadamının Büyükçekmece Alkent 2000 sitesindeki evinde temizlik yapıldığını belirleyen polis, kan izine rastladı. Aydın’ın, evinde öldürüldükten sonra cesedinin otomobilin bagajına konularak Beylikdüzü’nde terk edilmiş olduğu tahmin ediliyor. Ailesi Almanya’da yaşayan 4 çocuk babası Aydın’ın, evinde yardımcı olarak çalışan Türkmen asıllı 2 kişinin ortadan kaybolduğu belirlendi. Saldırganların kolay kaçmak ve zaman kazanmak için cesedi otomobilin bagajına koyduğunu belirten polis, iki şüphelinin yakalanması için belirlenen birkaç adrese operasyon yaptı. Ancak bu kişilere ulaşılamadı.

İki bin çalışanı vardı
Aytim Grubu, Bartın ve İstanbul’da tekstil, tarım ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Aytim tekstil firması, dünyanın önde gelen markalarına fason üretim yapıyor. Aydın’ın sahibi olduğu şirketlerde iki bine yakın kişi çalışıyor.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 09:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?