30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Terasta korkutan patlama

Gaziantep'te bir apartmanın teras katında meydana gelen patlamada 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti.

Gencin ölüm haberini alan annesi ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Gencin parmaklarının koptuğu belirlenirken, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Alınan bilgiye göre, Alaybey Mahallesi Reyhan Sokak üzerindeki Kardeşler Apartmanı'nın teras katında bir patlama meydana geldi. Apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Teras katına çıkan polis ve itfaiye ekipleri, kilitli olduğu belirlenen kapıyı kırarak içeriye girdiklerinde yerde yatan bir gencin kanlar içindeki cesediyle karşılaştı.

Yapılan araştırmada cesedin 4. katta oturan 22 yaşındaki Murat Akça'ya ait olduğu belirlendi. Akça'nın ölüm haberini alan annesi Döne Akça ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Bu arada patlamayı duyarak teras katına çıkmak isteyen Akça'nın bazı yakınları polisle tartıştı.

5 kardeşin en büyüğü olan Akça'nın daha önce bir konfeksiyon atölyesinde çalıştığı, 7 ay önce askerden geldiği ve bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Olay yerine gelen Terörle Mücadele ve Bomba İmha Uzmanı olay yerindeki tüm delilleri topladı.

BOMBA YAPARKEN ÖLMÜŞ

Patlamada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Murat Akça'nın, bomba düzeneği hazırlarken yaşanan patlamada öldüğü belirlendi. Polis, patlamada parmakları kopan Murat Akça'nın örgüt bağlantısını araştırıyor.

AHT
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2011 Çarşamba 09:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?