18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Tinerciler okula dadandı

Büyükçekmece'deki bir ilköğretim okulu öğrencilerinden bıçak zoruyla para istedikleri, okul müdürü ve öğretmenlere saldırdıkları belirlenen tinerciler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Yakalanan 10 tinerciden 5'i tutuklandı.

Büyükçekmece'deki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda son günlerde tinerci dehşeti yaşanıyor. Sık sık öğrencilerin önünü keserek bıçak zoruyla para isteyen tinerciler, okul müdürü ve öğretmenleri de hedef seçmeye başladı. Okul binasına saldırarak camları kırdıkları belirlenen tinerciler, yapılan şikayetler üzerine İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 10 tinerciden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tinercilerin saldırıları nedeniyle öğrencilerin huzurunun kaçtığını belirten bir veli, okulda tinerci dehşeti yaşandığını doğrulayarak, "Son olarak yaklaşık 5 gün önce okul müdürünün önünü kesmişler. Bizim de çocuklarımızı durduruyorlar ve bıçak zoruyla harçlıklarını alıyorlar. Çocuklarımızı 'gidin annenizden para alın ya da hırsızlık yapın' diyerek yolluyorlar. Çocuğumu bu nedenle okula gönderemiyorum" dedi. Bir öğrenci de, tinercilerin okulda öğretmenlerle tartıştığını dile getirirken, diğer bir öğrenci ise, "Önümüzü kesiyorlar ve bizden bıçak zoruyla para istiyorlar. Okulun çevresinde dolaşıyorlar" diye konuştu.

Okulun karşısında işyeri bulunan bir esnaf da, "Okul çevresinde dolaşan tinercilerin, öğrencilerin yanı sıra son olarak 2 öğretmeni dövdüklerini duyduk. Sabahın erken saatlerinde gelip burada beklemeye başlıyorlar. Jandarma 4-5 tanesini aldı. Şikayette bulunduk; ama bir sonuç alamadık. Okulun kantincisinden para istemişler, vermeyince dövmüşler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bir okul görevlisi, müdürün talimatı üzerine kapıyı kilitleyerek basın mensupları içeriye almadı. Görevli, basın mensuplarının olayla ilgili soruları karşısında "Böyle bir şeyden bilgimiz yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 14:32:21
Güncelleme :26 Aralık 2005 Pazartesi 18:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?