16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Toptan'lara polis dayağı iddiası

İzmir Balçova'da yol verme yüzünden çıkan kavgada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın akrabası Sinan ve Mustafa Toptan kardeşler ile iki polis yaralandı.

Gözaltına alınan Toptan kardeşlerin karakolda dövüldüğü iddia edildi.


Toptan'ın kuzeni Hüseyin Toptan'ın nakliyecilik yapan oğlu Mustafa Toptan (27) önceki akşam Mithatpaşa Caddesi Akademi kavşağında bir kamyonet sürücüsüyle yol verme yüzünden tartıştı. Bu sırada gelen sivil polisler, trafiği tıkadığı gerekçesiyle uyardıkları Toptan'la tartıştı.

Tartışmaya, yoldan tesadüfen geçen Mustafa Toptan'ın ağabeyi Sinan Toptan (35) da katıldı. Gözaltını alınan Toptan kardeşler ile komşuları, Balçova Merkez Karakolu'na götürüldü.


Yakınları, Sinan Toptan'ın karakolda dövüldüğünü, sağlık raporu alınması için götürüldükleri hastanede bile polislerin sert tutumlarının sürdüğünü iddia etti.


Toptan: Kimseyi aramadım
TBMM Başkanı Toptan ise, İzmir'deki olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Ben de duydum. Hatta bazı ajanslar İzmir'i aradığım konusunda haberler geçmiş. Ben bu konuda kimseyi aramadım. Konu muhtemelen bugün(dün) adliyeye intikal etmiştir. Neyse konu aydınlanır."

Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 06:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakem IP: 88.227.68.xxx Tarih : 8.10.2007 08:52:31

Ne yani kimse artık eş,dostunu sormasın mı?Ne çabuk unutunuz bakan çocuklarının komiser ve polis dövdüğünü ,şimdi yakınını aramak suç mu oldu.