19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Trafik kazasından 22.5 yıl yedi

Kadıköy Ataşehir'de kullandığı otomobille ''aşırı hız nedeniyle kontrolü kaybederek'' Cengiz Göçen'in ölümüne eşi Derya ile oğlu Bora Baran Göçen'in yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Kasım Gökhan Mengüç hakkındaki davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın 22,5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. 

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanık Kasım Gökhan Mengüç ile Cengiz Göçen'in babası Vahap Göçer ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada bilirkişi raporu okundu. 

''Kaza öncesi Corvette marka otomobilde işlevsel bir kusur bulunmadığı'' belirtilen raporda, ''Bir sürücü otomobili kullanmaya karar verdiği anda sevk ve idare sorumluluğunu yüklenmiş olmaktadır. Sanık aracın gücünü ve özelliklerini bilmediğini iddia etmektedir. Ancak bu konudaki sorumluluk tamamen sürücüye aittir'' ifadelerine yer verildi. 

''Mengüç'ün olay sırasında aşırı hız yaptığı, şeride tecavüz ve otomobili kural dışı kullanma suçlarını işleyerek kazada tam kusurlu olduğu'' dile getirilen bilirkişi raporunda, yaşamını yitiren Cengiz Göçen'in ise kusuru bulunmadığı belirtildi. Bilirkişi raporuna itiraz eden sanık avukatları, müvekkillerinin arabayı hızlı kullanmadığını, arabanın teknik donanımdan habersiz olduğu için kazanın meydana geldiğini ileri
sürdü. 

SAVCININ ESAS HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ
Duruşmada daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın suç tarihinde yanında İbrahim Yaşar olduğu halde, kullandığı otomobil ile seyir halindeyken U dönüşü yaparken hızlı olması nedeniyle aracın dengesini kaybetmesi sonucu kazanın meydana geldiğini belirtti. 

Sanığın üzerine atılan suçu işlediğini, yerleşim alanında hız sınırının üzerinde seyrettiğini ve kazanın olmaması için özel bir çaba sarf etmediğini de belirten Savcı, Kasım Gökhan Mengüç'ün ''Bilinçli bir şekilde, bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak'' suçlarından 22,5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma ileri bir tarihe bırakıldı.
aa
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 00:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?