28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Türk-Amerikan Derneği'nde patlama: 4 yaralı

Adana'da Türk-Amerikan Kültür Derneği'nde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Ordu Caddesi'ndeki Türk-Amerikan Kültür Derneği'nin zemin katına pencereden atılan bomba, büyük bir gürültüyle patladı.

Patlama sırasında Fatma İrem Erol, Zeynep Erdoğan ve Naime Erdoğan adlı kursiyerler ile Halil Aşkın adlı personel hafif şekilde yaralandı. Zeynep Erdoğan'ın hamile olduğu öğrenildi.

Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Ayrıca, patlama sırasında dernek binasının camları kırıldı.
Olayın hemen ardından derneğin önündeki cadde trafiğe kapatılırken, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler dernek binasına gelerek inceleme yaptı.

Vali Cahit Kıraç ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Cebe de dernek binasına gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Vali Kıraç inceleme sonrası yaptığı açıklamada, patlamaya bir bombanın neden olduğunu, kaçan 1 kişinin arandığını belirterek, "Dershanede 50 öğrenci öğrenim görüyordu. Patlama sonrası 3 öğrenciyle 1 çalışan yaralandı. Hastanede tedavileri sürüyor. Hayati tehlikeleri yok. Burada daha önceki yıllarda da patlama meydana gelmişti. Can kaybı olmaması tek tesellimiz. Görevliler olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Patlamanın yaşandığı zemin kattaki sınıfın öğretmeni Selahattin Genç de, patlamanın ardından yangın çıktığını ve öğrencileri tahliye ederek yangına müdahale ettiklerini belirtti.

Patlamaya tepki gösteren Genç, "Burası eğitim merkezi, buradan ne istiyorlar? Bizim Amerika ile bir alakamız yok. Burası bir dil kursu. Yine de can kaybı olmaması sevindiricidir" diye konuştu.
Uzman ekipler çalışmalarını sürdürürken, cadde tekrar trafiğe açıldı. Patlamaya muhtemelen pencereden atılan ses bombasının neden olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 19:24:48
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 19:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?