26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Türkiye'de bu da oldu!

Gümrük muhafaza ekipleri, çok önemli bir operasyona imza attı. Gürbulak Sınır Kapısı'nda resmî kayıtlara göre Türkiye'de ilk kez sıvı (likit) eroin ele geçirildi.

Polis, Bulgaristan plakalı bir TIR'da yaptığı aramada, hidrolik yağ olarak beyan edilen bidonların içinde 300 litre sıvı eroin ele geçirdi. Bulgaristan uyruklu şoför gözaltına alındı.

Operasyonun ayrıntıları ortaya çıktıkça, karşı karşıya kalınan tehlikenin büyüklüğü de gözler önüne serildi. Uzmanlar, sıvı eroinin dünyada çok nadir bulunduğunu, yapılan araştırmalar sonucunda bu maddenin meyve sularına katılarak tüketildiğinin ortaya çıktığını açıkladı.

Uyuşturucu tacirlerinin bu yöntemle gençlere daha kolay ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden yetkililer, "Uyuşturucu maddeyi, damardan ya da ağız yoluyla almak itici. Fakat meyve suyuna enjekte edilen sıvı eroin, sanki normal bir şeymiş gibi içilir." diyor.

Afganistan'da üretilen sıvı eroinin önce Pakistan'a, ardından İran'a, oradan da Türkiye'ye getirildiği ifade ediliyor. 300 litrelik eroin kimyasal karışımlarla inceltilerek 3 bin litreye çıkarılıyor. Yüzde 60 saflık oranına sahip olduğu belirtilen maddenin piyasa değeri 9 milyon dolar.

Gümrük yetkilileri, dünyadaki birçok istihbarat kuruluşunun sıvı eroin konusunda uyarılarda bulunduğunu aktarıyor. 6 gramlık şişeler halinde satılan uyuşturucu maddenin içinde sadece binde 5 oranında eroin bulunuyor. Bu da sıvı eroinin etkisinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

 

Emre Soncan - Vatan
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 14:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?