28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Üç ayrı olay üç ayrı dram

Bursa'da bir kişi, kendisinden 2 yıl önce ayrılan dini nikahlı eşini ve eşinin birlikte yaşadığı şahsı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. 

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi Arap Şükrü Sokağı girişinde meydana geldi. 4 yıl dini nikahla yaşadığı Sedat T'den (40) ayrılan Filiz Karaosmanoğlu (39), 2 yıl önce Tuncay Bahçebakan (40) ile birlikte yaşamaya başladı. Filiz Karaosmanoğlu'nun başka bir adamla yaşamasına içerleyen Sedat T, eski eşini ve dostunu takibe başladı. Çift, dün gece Tuncay Bahçebakan'ın Altıparmak'ta işlettiği lokantadan çıktıklarında Balıkçı Reşat önünde Sedat T. ile karşılaştı. Sedat T, eski eşini göğsünden tek bıçak darbesiyle, Bahçebakan'ı ise kalp ve göğsünden 4 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. 112 Acil Servis ambulansıyla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Cinayet masası dedektifleri, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda Sedat T'yi yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Sedat T'nin öldürdüğü Filiz Karaosmanoğlu'ndan 6 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenildi. 

Annesinden korktuğu için komşusunu öldürdü

Yine Bursa'da, hırsızlık amacıyla girdiği komşularının evinde yakalanınca 2 çocuk annesini 14 yerinden bıçaklayarak öldüren 13 yaşındaki çocuk gözaltına alındı. Çocuğun, "annesinden dayak yiyeceği" korkusuyla cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi Akçağlayan Mahallesi Güney Sokak'ta oturan Akile Atış (48), evinde yalnız olduğu sırada 14 yerinden bıçaklandı ve cama çıkarak "imdat" diye bağırmaya başladı. Atış, sesleri duyarak eve gelen komşuları tarafından ölü olarak bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, olayın hemen ardından kayıplara karışan, okuduğu ilköğretim okulunda agresif davranışlar sergileyerek sınıfını değiştiren 13 yaşındaki A.Y'yi takibe aldı. Gözaltına alınan A.Y, olayı polislere ayrıntısıyla anlattı. A.Y'nin yedek anahtarını bildiği 3. kattaki komşusunun evine ilk girişinde 4 YTL aldığı, ikinci girişinde 5 YTL aldığı ve üçüncü girişinde de 20 YTL çalarken Akile Atış'a yakalandığı belirlendi. A.Y'nin ifadesinde, Atış kendisinin kaçmaması için evin kapını kilitleyince korkuyla mutfaktan aldığı bıçağı 14 kez kadına sapladığını söylediği belirtildi. Cinayetin ardından olayı sadece küçük kardeşi B'ye anlattığını söyleyen ve kimseye söylememesini isteyen A.Y'nin hiçbir şey olmamış gibi okuluna devam ettiği, agresif davranışlar sergileyince sınıfının değiştirildiği öğrenildi. 

Hırsızlık yaparken yakalanınca annesinden korktuğu için panikle cinayeti işlediğini söylediği belirtilen A.Y, cinayet bürosu ekipleri tarafından Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 


Çok geziyor diye ablasını bıçakladı 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı


Samsun'da, evi ve çocuklarını bırakarak gezdiği iddiasıyla ablasını bıçakla yaralayan şahıs, "öldürmeye teşebbüs" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir işyerinde ablası Ayşe Y.'yi (44), "evi terk edip çok gezdiği" iddiasıyla çıkan tartışmada 4 yerinden bıçaklayarak yaralayan Fikret Y.'nin (42) yargılandığı davada karar çıktı. Ayşe Y., kendisini bıçaklayan kardeşini affederek şikayetçi olmamasına rağmen, mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılanan Fikret Y.'yi bıçakla öldürmeye teşebbüs suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Abla-kardeş duruşma çıkışı adliye binasından birlikte ayrıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 16:31:42
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 16:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?