28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Üç üniversiteliye satırlı palalı saldırı

İstanbul Üniversitesi öğrecisi Erdem Bulut, Ender Aldanmaz ve Tamer Korkmaz, kimliği belirsiz bir grubun satır ve bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. 

İlk olarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Erdem Bulut saldırıya uğradı. Bulut, fakülteden çıkarken önünü kesen bir grup tarafından bıçaklandı. Vucudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Bulut, ülkücü bir grubun saldırısına uğradığını öne sürdü. 

Yine üniversitenin Sanat Tarihi bölümünde okuyan Ender Aldanmaz da fakülte çıkışı kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı satırlı saldırısına uğradı. Kesici aletlerle yaralanan Aldanmaz, “Sanki öldürmeye gelmişlerdi. Satırlarla vurdular. Ellerinde palalar vardı. 10 kişilik bir gruptu. Bu yapılanlara karşılık verilecektir, verilmelidir'' diye konuştu. 

Ender Aldanmaz’ın babası ise olayı ilk duyduklarında çok üzüldüklerini belirterek, “İstanbul Üniversitesi’nde yıllardır süre gelen saldırılar var. Yöneticilerin tümünün sessiz kaldığı ortamda bu olaylar gündeme taşınıyor. Bu konuda üzüntümüz büyük. İnsanları yaralanmasına ölmesine gerek yok. Gönül rahatlığıyla okula gidip gelmelerini isterdik. Saldırılarla insanları sustarmaya çalışıyorlar'' dedi. 

Son kurban ise Hukuk Fakültesi’nde okuyan Tamer Korkmaz oldu. Korkmaz, aynı gruptan olduğu belirtilen kişiler tarafından üniversite çıkışı bıçaklandı. 3 öğrencinin hastanedeki tedavileri sürüyor. Polis saldırganları yakalayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 09:30:28
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 09:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?