30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Ümraniye'ye yayın yasağı!

Ümraniye'de ele geçen ve "Ergenekon Terör Örgütü" davasına yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili yürütülen çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan ''Ergenekon Terör Örgütü'' ile ilgili olarak geçen yıl Haziran ayında getirilen kısıtlama ve yayın yasağı kararının yeniden tüm yayın kuruluşlarına tebliğ edilmesini talep ettiğini bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, ''Ümraniye'de 12 Haziran 2007 tarihinde ele geçirilen bombalar ve ortaya çıkarılan Ergenekon terör örgütüyle ilgili olarak İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kısıtlama (gizlilik) ve yayın yasağı kararı verildiği'' hatırlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 22 Ocak 2008 tarihli yazısı ile söz konusu kısıtlama ve yayın yasağı kararlarının yeniden tüm yayın kuruluşlarına tebliğ edilmesi ve soruşturmanın gizlilik içerisinde yürütülmesinin talep edildiği kaydedilen açıklamada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 21 Haziran 2007 tarihli kararı anımsatıldı.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?