16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Unakıtan'ın oğlu için 4 suçlama

CHP, Tekel'e yüksek bedelle ikinci el makine kiraladığı gerekçesiyle Abdullah Unakıtan için suç duyurusunda bulundu


CHP, Tekel Tokat Sigara Fabrikası'na 13 adet sert kutu makinesi kiralanması olayıyla ilgili olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan ve yedi kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.


Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede Abdullah Unakıtan, Şenol Çelik ve Murat Ülker hakkında "çete oluşturmak" dahil 4 suçlamada bulunuldu.
CHP Grup Başkanvekili ve Konya Milletvekili Atilla Kart imzasıyla Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede, Tekel'e yüksek bedelle ikinci el makine kiralama işini alan Şenol Çelik ve Abdullah Unakıtan, para işlerinin yapıldığı Family Finans'ın sahibi Murat Ülker ile ikinci el makineleri 'yeni' diye Türkiye'ye gönderen İspanyol MTS firmasının sahip ve yetkilileri hakkında çete suçlarının yargılandığı "4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu" gereği dava açılması istendi.


Şüpheliler hakkında ayrıca "ihaleye fesat karıştırma", "kaçak işçi çalıştırma" ve "kara para aklama" suçlarından dava açılması talep edildi. İkinci el makine ithalatına adı karışan Tekel Genel müdürü Sezai Ensari ve 9 kişi hakkında "ihaleye fesat karıştırma" davasından beraat kararı çıkmasına rağmen "evrakta sahtecilikten" yargılamanın da sürdüğü belirtildi.


Bu aşamada Hazine Kontrolörü Uğur Katar tarafından hazırlanan 3 Nisan 2007 tarihli raporda usulsüz ihaleye adı karışan diğer kişilerin de yargılanması zorunluluğunun ortaya çıktığının belirtildiği dilekçede, şüphelilerin belirli bir "organizasyon" halinde hareket ettikleri ileri sürüldü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 08:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?