19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Üniversitede tacize şok ceza!

SAKARYA Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Ş.T.'ye cinsel tacizde bulundukları suçlamasıyla yargılanan öğretim görevlisi Aydın Demir 6 yıl, şoförü Ergün Deniz ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya konu olan olay, geçen yıl Şubat ayında meydana geldi. Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü ögrencisi Ş.T., Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan 36 yaşındaki Ergün Deniz'le birlikte gittikleri piknikte kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, öğretim görevlisi Aydın Demir'in de daha sonra evinde cinsel tacizde bulunduğunu ve kendisini alıkoyduğunu iddia edip polise şikayette bulundu.

Şikayetin ardından gözaltına alınan şöför Ergün Deniz tutuklanırken, ögretim görevlisi Aydın Demir ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay sonrasında, Yükseköğretim Kurulu Yüksek Disiplin Kurulu, öğretim görevlisi Aydın Demir ile şöförü Ergün Deniz'e `kamu görevinden çıkarma' cezası vermişti. Karar üzerine öğretim görevlisi ve şoför üniversiteden atılmıştı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde, `cinsel saldırı' suçundan açılan davada geçen cuma karar açıklandı. Duruşmada ifade veren ögretim görevlisi Aydın Demir suçlamaları kabul etmedi. Aydın Demir, "Piknikten sonra eve geldi. Şiddet uygulamadım. Yalan söylüyor. Olayın üzerinden 12 saat geçtikten sonra rapor alındı" dedi. Duruşmada ifade veren üniversite ögretim görevlisinin şöförü Ergün Deniz de suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, tanık ifadeleri ve doktor raporunu dikkate alarak üniversite örgencisine tacizle suçlanan ögretim görevlisi Aydın Demir'i 6 yıl, şöförü Ergün Deniz'i ise 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar için 7 günlük itiraz süresi olduğu öğrenildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 17:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve cankal IP: 78.161.49.xxx Tarih : 21.04.2009 19:44:53

aypdır yaa bu hocayı tanırım ve böyle birşey kesinlikle yapmayacağını bilirim adam bunca yıl devlete hizmet etmiş ve gerek özürlü gerek sakatlar ve gerekse kimsesiz çocuklara bizim gibi öğrencilerede babalık yapmış bir insandır suçsuz yere yargılamadan önce düşünün ve nerde kaldı insanlık