31
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu kaçakçılarına darbe!

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı bildirilen 45 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte 2 bin 779 adet ecstasy hap, yaklaşık 10 kilogram esrar, 25 gram kokain ele geçirildi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, piyasaya uyuşturucu madde sürmeye çalışan iki gruba yönelik "Mızrak" ve "Tünel" adlı iki ayrı operasyon düzenledi.

Narkotik polisinin gerçekleştirdiği ilk operasyonda, 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerden Sadullah H, Mustafa K, Durmuş A, Mehmet A, Gökhan Ş, Kerim A, Ramazan A, Alpay C, Şahin O, Kamber O, Bülent P, Adem Ç. ve Ulaş A. adlı kişiler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 17 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere emniyet ve savcılık tarafından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kişiler hakkında da "uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Polisin yaptığı ikinci operasyonda ise Erdal B, Osman Y, Onur A, Handan A, Nermin Ö, Ahmet G, Ali Ç, Emrullah C, Yetiş T, Gönül T, Zehra T, Necmettin K, Ercüment K, Savaş Ç. ve Mehmet E. adlı kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 zanlı, emniyetteki sorgulamalarının ardından "uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" iddialarıyla mahkemeye gönderildi.

Polisin düzenlediği iki operasyonda, 2 bin 779 adet ecstasy hap, yaklaşık 10 kilogram esrar, 25 gram kokain, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 390 YTL, 50 avro ile uyuşturucu madde naklinde kullanıldığı belirlenen 4 otomobile el konuldu.

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin "yaklaşık 8 bin kişiyi zehirleyebilecek miktarda" olduğunu kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 12:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?