20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu şebekesine darbe!

Antalya'da, lise öğrencilerine uyuşturucu satan 20 kişi yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü narkotik ekipleri tarafından, öğrencileri çeşitli tuzaklarla uyuşturucu bağımlısı yaptıkları belirlenen bir çete çökertildi.

Uyuşturucu ağına yakalanan liseli bir kızın savcıya verdiği ifadeyle başlatılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı, ancak olaya karışan kişi sayısının 30'u bulduğu ifade edildi. Söz konusu şahısların okul çevrelerini mesken tutarak özellikle kız öğrencileri değişik tuzaklarla uyuşturucuya alıştırdıkları ve daha sonra da öğrenciler arasında uyuşturucu kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çalıştıkları belirlendi.

Narkotik Büro ekipleri, Işıklar semtinde bulunan bazı kafeler ve harabe binalarda öğrencilere uyuşturucu satan şebeke elemanlarını takibe aldı. Fiziki ve teknik takip sonucu ikisi Gürcistan uyruklu bayan toplam 20 uyuşturucu taciri gözaltına alındı. Zanlıların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 30 kilo esrar maddesiyle paket halinde eroinler ele geçirildi.

Polisin, lise öğrencilerini zehirleyen şebekeye yönelik operasyonunda çete lideri Mehmet E., Yılmaz G. ve elemanları Aziz G., Mustafa P., Metin D., Mehmet O., Bülent Y., Gökhan K., yaşı küçük iki genç ile iki Gürcistan uyruklu kadının ifadeleri alındı.
Şebekenin doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucuyu, Antalya'ya getirip günlük 35 YTL yövmiye vererek tuttukları uyuşturucu hamallarına sattırdıklarını söyledikleri öğrenildi.

Belirli kafelerde 'peynir ekmek' gibi satış yapıyoruz dedikleri öğrenilen şebekenin, hedeflerinde liseli öğrenciler olduğu ortaya çıktı. Operasyonla gözaltına alınan şahıslar bugün Antalya Adliyesi adli tıp kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?